2020.12.31.
fermentáló eszközök

Fermentálás a bolti savanyúságok helyett!

Fermentáló eszközök, minőségi kivitelben, online rendeléssel, egyél mindennap egészségeset, finomat! A mai rohanó világban sokaknak nem igazán van idejük, energiájuk ahhoz, hogy otthon készítsék el a savanyúságokat, ezért inkább üzletből vásárolják. Így valóban sokkal kényelmesebben lehet a savanyított zöldségeket fogyasztani, […]
2020.11.11.
csíráztatás

Csíráztatás: egyél finomat, egészségeset a téli időszakban is!

A téli időszakban sokaknak jelenthet gondot az egészséges étrend kialakítása. Ugyan nagyon sokféle zöldség, gyümölcs érhető el a boltokban ilyenkor is, azonban ezeknek jelentős része nem túl kellemes ízvilágot képvisel, ezért nem is szívesen fogyasztják őket az emberek. Megoldást kell […]
2020.11.09.

Tapasztalataim az ANKARSRUM Assistent Original robotgépről

Megosztom Veletek az 1 éves tapasztalataimat az ANKARSRUM Assistent Original robotgépről. Ez egy elég hosszú időszak, hogy levonjam a következtetéseket, és elmondjam, miben volt vagy nem volt segítségemre.  Nagyon sokféle konyhai robotgép közül válogathatunk, egyik jobb, mint a másik, mindegyiknek más előnye van. […]
2020.10.07.

Chili szósz készítése fermentálással, valahogy úgy, mint a Tabasco

Nyár végi, őszi szezon izgalmas és élvezetes kihívása a saját chili szósz készítése. A legtöbb recept ecetet tartalmaz, aminek abszolút van létjogosultsága, nem csak az íze miatt, hanem az eltarthatóság miatt is, hiszen paprikát befőzni csakis akkor biztonságos, ha savanyítjuk. […]
2020.09.24.

A szakajtó nem hiányozhat az otthoni kenyérsütés során!

Az otthoni kenyérsütés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen így mindenki igényei szerint készítheti el a kedvenc kenyerét adalékanyagok nélkül. Manapság sokféle eszköz, berendezés is megvásárolható az otthoni sütéshez, így lehetőség van minőségi és ízletes kenyeret készíteni házilag. Amennyiben Te is […]
2020.09.01.

Isteni csemege uborka recept és tartósítási útmutató. Savanyúság házilag, könnyen, gyorsan a család örömére.

Sokan nem gondolnák, de csemege uborkát házilag készíteni télire lehet, hogy könnyebb és gyorsabb, mint lekvárt befőzni. A bejegyzésben jól használható és ízlés szerint variálható receptet találsz, továbbá élelmiszerbiztonság szempontból is elmondom, mire kell figyelned csemege uborka készítésekor. Befőzés esetén […]
2020.08.13.

Öntöttvas edény: egészség- és környezettudatos választás!

Az emberek közül sokaknak fontos az edényeik minősége. Tartós, igényes konyhai kiegészítőkben öröm a főzés, ráadásul nem nehéz bennük igazán egészséges és finom ételeket elkészíteni. A teflon edények már jó pár vásárlónak okoztak csalódást, mert hosszú távon nem igazán képesek […]
2020.08.09.

Paradicsom befőzésnél erre kell figyelni, hogy a következő szezonig elálljon

Van néhány szem paradicsomod, szeretnéd kipróbálni a paradicsom befőzést, szeretnél saját készítésű paradicsomszószt, hámozott paradicsomot, esetleg lecsót? Olvass tovább, élelmiszerbiztonság szempontból avatlak be a paradicsom befőzés fontos tudnivalójába. Meglepő, de a paradicsom pH-ja fajtától függően 4,6 körül van, savtartalma a […]
2020.07.15.
házi malom

Házi malom: készítsd el otthonodban a felhasználni kívánt lisztet!

Legyen szó a fenntarthatóságról, természetességről, a közös bennük az, hogy mostanában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az élet számos területén, például az étkezésekkel kapcsolatban is. Folyamatosan nő azoknak a száma, akik háztartásaikban nap, mint nap a tiszta, adalékmentes ételek előállításával foglalkoznak, […]
2020.06.08.

Befőttesüveg: válassz megbízható, minőségi terméket!

Manapság sokan foglalkoznak otthoni befőzéssel, hiszen így jelentős összegeket meg lehet spórolni vásárláskor, és mindig egészséges, tápláló élelmiszerekhez juthatnak hozzá az emberek. A munkálatokhoz elengedhetetlenek a befőttesüvegek: egyesek a már meglévő otthoni, különböző méretű üvegeket használják fel a befőzéshez, másoknak viszont nem […]
2020.06.02.
elektromos és mechanikus pelyhesítő

Elektromos pelyhesítő: ha egészségesen szeretne étkezni

Az egészségtudatos életmódot szerencsére egyre többen választják, és ehhez gyakorlatilag minden adott: sportolni bárhol, akár otthon is lehet, az ételek közül pedig ki lehet választani azokat, amelyek nem tartalmaznak felesleges adalékanyagokat, nem károsak az egészségre és nem hizlalnak. Sajnos azonban […]
2020.05.12.

Gyógynövény szörp készítése, nem csak az íze miatt kell a citrom a szörpbe, más lényeges oka is van.

Nagy kedvenc a gyógynövény szörp, talán azért is, mert megelőzi a várva-várt gyümölcsszörpök készítésének idejét, az orgonával, citromfűvel, akáccal, bodzával be is indítjuk a szörpkészítés szezonját. Kis adaggal, akár egy fél literrel is ki lehet próbálni a gyógynövényszörp készítését. Minél […]