2021.03.22.
Meggy magozó

Meggy magozó: készüljünk együtt a befőzési szezonra!

Meggy magozó és egyéb befőzési kellékek, készülj webáruházunkkal a befőzési szezonra, szerezd be tőlünk, ami hiányzik a munkához! Végre tavaszodik, ismét láthatjuk, ahogy éled a természet. Már az import eper is megjelent az üzletekben, ami az első figyelmeztető jel számomra, hogy […]
2021.02.26.
vas palacsintasütő

Vas edényeket az egészségtudatos konyhába: érvek, gondolatok!

Sokat gondolkodtam azon, hogyan is alakulnak ki a konyhai edény használati szokásaink, mi alapján döntünk, milyen eszközöket használunk? Az enyém az elmúlt 25 évben, mióta önálló háztartást vezetek, igen sokat formálódott. Korábban inkább olcsó és könnyű eszközökre volt szükségem. Ezeket […]
2021.01.28.
befozes

Kilenc jó ok a befőzésre

  Befőzéshez tudást blogunkon, eszközöket a webshopban találsz, vágj bele Te is a házi egészségtudatos finomságok készítésébe étkezz egészségesen, tudatosan, fenntarthatóan! Van, aki mindent IS befőz, van, aki még nem próbálta, de szeretne, van, aki hallani sem akar róla. Pedig annyi, […]
2020.12.31.
fermentáló eszközök

Fermentálás a bolti savanyúságok helyett!

Fermentáló eszközök, minőségi kivitelben, online rendeléssel, egyél mindennap egészségeset, finomat! A mai rohanó világban sokaknak nem igazán van idejük, energiájuk ahhoz, hogy otthon készítsék el a savanyúságokat, ezért inkább üzletből vásárolják. Így valóban sokkal kényelmesebben lehet a savanyított zöldségeket fogyasztani, […]
2020.11.11.
csíráztatás

Csíráztatás: egyél finomat, egészségeset a téli időszakban is!

A téli időszakban sokaknak jelenthet gondot az egészséges étrend kialakítása. Ugyan nagyon sokféle zöldség, gyümölcs érhető el a boltokban ilyenkor is, azonban ezeknek jelentős része nem túl kellemes ízvilágot képvisel, ezért nem is szívesen fogyasztják őket az emberek. Megoldást kell […]
2020.11.09.
konyhai robotgép

Tapasztalataim az ANKARSRUM Assistent Original robotgépről

Megosztom Veletek az 1 éves tapasztalataimat az ANKARSRUM Assistent Original robotgépről. Ez egy elég hosszú időszak, hogy levonjam a következtetéseket, és elmondjam, miben volt vagy nem volt segítségemre.  Nagyon sokféle konyhai robotgép közül válogathatunk, egyik jobb, mint a másik, mindegyiknek más előnye van. […]
2020.10.07.
chili szósz készítése

Chili szósz készítése fermentálással, valahogy úgy, mint a Tabasco

Nyár végi, őszi szezon izgalmas és élvezetes kihívása a saját chili szósz készítése. A legtöbb recept ecetet tartalmaz, aminek abszolút van létjogosultsága, nem csak az íze miatt, hanem az eltarthatóság miatt is, hiszen paprikát befőzni csakis akkor biztonságos, ha savanyítjuk. […]
2020.09.24.
szakajto

A szakajtó nem hiányozhat az otthoni kenyérsütés során!

Az otthoni kenyérsütés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen így mindenki igényei szerint készítheti el a kedvenc kenyerét adalékanyagok nélkül. Manapság sokféle eszköz, berendezés is megvásárolható az otthoni sütéshez, így lehetőség van minőségi és ízletes kenyeret készíteni házilag. Amennyiben Te is […]
2020.09.01.
csemege uborka befőzése

Isteni csemege uborka recept és tartósítási útmutató. Savanyúság házilag, könnyen, gyorsan a család örömére.

Sokan nem gondolnák, de csemege uborkát házilag készíteni télire lehet, hogy könnyebb és gyorsabb, mint lekvárt befőzni. A bejegyzésben jól használható és ízlés szerint variálható receptet találsz, továbbá élelmiszerbiztonság szempontból is elmondom, mire kell figyelned csemege uborka készítésekor. Befőzés esetén […]
2020.08.13.
Öntöttvas edény

Öntöttvas edény: egészség- és környezettudatos választás!

Az emberek közül sokaknak fontos az edényeik minősége. Tartós, igényes konyhai kiegészítőkben öröm a főzés, ráadásul nem nehéz bennük igazán egészséges és finom ételeket elkészíteni. A teflon edények már jó pár vásárlónak okoztak csalódást, mert hosszú távon nem igazán képesek […]
2020.08.09.
PARADICSOM BEFŐZÉS

Paradicsom befőzésnél erre kell figyelni, hogy a következő szezonig elálljon

Van néhány szem paradicsomod, szeretnéd kipróbálni a paradicsom befőzést, szeretnél saját készítésű paradicsomszószt, hámozott paradicsomot, esetleg lecsót? Olvass tovább, élelmiszerbiztonság szempontból avatlak be a paradicsom befőzés fontos tudnivalójába. Meglepő, de a paradicsom pH-ja fajtától függően 4,6 körül van, savtartalma a […]
2020.07.15.
házi malom

Házi malom: készítsd el otthonodban a felhasználni kívánt lisztet!

Legyen szó a fenntarthatóságról, természetességről, a közös bennük az, hogy mostanában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az élet számos területén, például az étkezésekkel kapcsolatban is. Folyamatosan nő azoknak a száma, akik háztartásaikban nap, mint nap a tiszta, adalékmentes ételek előállításával foglalkoznak, […]