A házi tésztakészítés Marcato tésztagéppel nem okoz többé gondot! | Kifőzöm.hu

A házi tésztakészítés Marcato tésztagéppel nem okoz többé gondot!

Könnyű, gyors, egészséges és hulladékmentes ebéd üvegben, elvitelre
2021.10.28.
A házi gabonaőrlés, lisztkészítés előnyei
2022.02.16.

A házi tésztakészítés Marcato tésztagéppel nem okoz többé gondot!

házi tésztakészítés nem csak főzés, hanem egy remek program a családdal, barátokkal. A Marcato tésztagép mindenkinek elhozza a friss házi tészta ízét.

A Marcato a világelső a tészta-, keksz-, kenyér- és pizzagépek és tartozékaik gyártásában. A cég 1930 óta létezik. Otello Marcato munkájának, szenvedélyének és leleményességének köszönhetően már ekkor is olyan termékeket dobott piacra, amelyeket napjainkban is világszerte nagyra értékelnek. Az egészséges táplálkozás kultúrája az egyszerű és eredeti alapanyagokból készült tésztával kezdődik, amely a mediterrán diéta szimbóluma. A Marcato tésztagép azoknak készült, akik szeretik a tökéletesen elkészített dolgokat, valamint akik újra felfedezték a jó és egészséges étkezés örömét.

A mintegy 90 éve működő cég a hazai és a külföldi piacokon is kamatoztatta a tapasztalatait, mindenhol az autentikus „Made in Italy” márkát népszerűsítve. A Marcato mindig is Olaszországban termelt, fenntartható, környezet- és egészségtudatos gyártási eljárásokkal. A folyamatos kutatás, a legmodernebb technológiák alkalmazása, az innovatív anyagok és a részletekre való odafigyelés eredményeként a legmagasabb minőségű, sokoldalú és funkcionális termékek sora született.

Tésztakészítés otthon egyszerűen, gyorsan

Hozzávalók:

500 g 00-ás liszt, ami finom pizza liszt

5 egész tojás  és

250 g víz


250 g búzaliszt és 250 g durumliszt (seminola) keverékével finomabb tészta érhető el.

Só nem véletlenül nincs a hozzávalók között, nem kell hozzá!

1. lépés: a gyúrás

Öntsd egy tálba a lisztet, majd a közepébe egy kis mélyedésbe tedd a tojást és a vizet. A hozzávalókat alaposan keverd össze, só hozzáadása nélkül. A tésztát kézzel addig gyúrd, amíg teljesen sima és egyenletes nem lesz. Ekkor vedd ki a tálból, és helyezd az enyhén meglisztezett asztalra.

2. lépés: a tésztalapok készítése, nyújtás

Marcato-hazi-tesztaÁllítsd a Marcato tésztagép beállító gombját 0-ra, hogy a görgők teljesen nyitva legyenek. Kezdd el a nyújtást egy darab tésztával: a kézi hajtókart forgasd az óramutató járásával megegyező irányba vagy kapcsold be a motort. A tésztalap mindkét oldalát finoman lisztezd be, majd hajtsd félbe. A lapot többször nyújtsd át a sima hengerek segítségével, egészen addig, amíg hosszú és szabályos alakú nem lesz. Ekkor állítsd a gombot 1-re, és egyszer így tedd a gépbe a lapot, majd ugyanezt tedd meg 2-es, 3-as fokozaton, amíg el nem éred a kívánt vastagságot.

 

3. lépés: vágás

Helyezd be a kézi hajtókart vagy a motort a vágótartozékba, és hajtsd át a tésztalapot a hengereken. A formára vágott tésztát óvatosan szedd fel és helyezd vissza az asztalra. Hőmérséklettől és páratartalomtól függően körülbelül 1-2 óra alatt fog megszáradni, majd légmentesen záródó üvegekben tárolható vagy frissen főzve azonnal fogyasztandó, így a legfinomabb 🙂

 

Számos kiegészítő beszerezhető az alapgéphez, amelyekkel többféle tésztát készíthetsz. A házi tészta verhetetlen, és a tésztakészítés otthon egy kis gyakorlással rutinná és gyorssá válik. Lehet hagyományos manuális gépeket választani vagy a már meglévő kézi hajtásút motorral felfejleszteni, hajtó motort Marcato Atlas 150 tésztagéphez

Az Ankarsrum robotgép tészta nyújtó és vágó fejrészei is Marcato kiegészítők.

Hasznos eszköz a Marcato tésztaszárító állvány is

Remélem, hogy kedvet kaptál a házi tésztakészítéshez. Amennyiben szeretnéd kipróbálni, ne habozz, nálam mindent megtalálsz hozzá!

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben