Fermentáló eszközök a Kifőzöm webshopban, kétféle biztonságos megoldás | Kifőzöm.hu

Fermentáló eszközök a Kifőzöm webshopban, kétféle biztonságos megoldás

Masontops, szilikon “cicis” fedő használata lépésről lépésre
2019.06.03.
Hányszor használhatom újra a fedőket befőzéshez?
2019.07.10.

Fermentáló eszközök a Kifőzöm webshopban, kétféle biztonságos megoldás

A fermentáló fedők

Kétféle fermentáló fedő megoldás érhető el a webshopban. Mindkettőről elmondható, hogy légmentesen zár, a fermentáció során keletkező szén-dioxid a légzáró szelepen keresztül távozik az üvegből anélkül, hogy oxigén áramlana befelé, így a fedő a fermentációhoz szükséges légmentes környezetet biztosítja. A nyomást nem kell kontrollálni, sziszegtetni, nem csurog ki értékes lé, nem lesz büdi és robbanni sem fog az üveg tartalma nyitáskor. A tejsavbacik önállóan végzik a dolgukat, magukra hagyhatod az üvegeket, elmehetsz hosszú hétvégére, nyaralni, mire visszajössz a probiotikumokkal teli finom savanyúság vár.

Fermentáló eszközök ««« a webáruházban.

Előnyök:

  • Mivel a szén-dioxid folyamatosan távozik az üvegből, nem keletkezik túlnyomás, még a nyári melegben sem fog felrobbanni és  folyadék sem szökik ki az üvegből, minden értékes csepp bent marad :), tehát nincs szükséged tányérra az üveg alá, tárolhatod polcon vagy fiókban is.
  • Jó hír az is, hogy a fedők használatával tényleg csak a színtelen, szagtalan szén-dioxid távozik az üvegből, más illatanyag nem, így nem kell attól tartanod, hogy kicsit büdi lenne az otthonodban.
  • További előnye a fermentáló fedőnek, hogy nem rozsdásodik, nem kell a fedőt rozsdásodás miatt kidobni, környezetbarát, újrahasználható, hosszú élettartamú megoldás.

Fontos tudnivaló:

Hagyományos fedő

Teljesen jó, az oxigént nem engedi be az üvegbe, viszont a keletkező szén-dioxid sem tud magától távozni, a nyomás egyre nagyobb lesz a fedővel lezárt üveg belsejében, így egyszer csak utat tör magának az üveg tartalma :). Ezt lehet megelőzni egy kis törődéssel, naponta ki kell engedni az üvegből a gázokat, illatozni, figyelgetni a készülő savanyúságot, feltörölni a csurgalékot, pótolni a levet.

Légzáró fedő, “cicis”

EGYSZERŰ ÉS NAGYSZERŰ HASZNÁLAT – a szilikon fedő szelepe lehetővé teszi a keletkező gázok egyirányú áramlását, a fermentáció során keletkező szén-dioxid akadálymentesen távozik az üvegből biztosítva az anaerob körülményeket az üveg belsejében.
BIZTONSÁGOS – rozsdamentes, BPA-mentes, ftalát mentes, élelmiszerbiztos szilikon.
TARTÓS – gazdaságos megoldás sok éven át.
HELYTAKARÉKOS – nem foglal sok helyet, bár nagy valószínűséggel úgyis folyamatosan használatban lesz.

reCap fedő + légzáró dugó

A vízmentes légzáró dugó (kotyogó) és a reCAP POUR Mason jar fedő felhasználatával a fermentáció során a szén-dioxid a vízmentes légzáró szelepen keresztül szabadul fel, nem kell kontrollálni a nyomást és nincs több rozsdás fedő sem. Amikor a fermentáció megtörténik, csak a dugót kell kivenni, a  reCAP POUR Mason jar fedő lezárva további tároló tetőként, kiöntőként funkcionál, a fermentáló dugó pedig a következő adag fermentáláshoz újrahasználható.

Amire még mindenképpen szükséged lesz, az a leszorító

A leszorító is legyen élelmiszerbiztos, savnak ellenálló. A feladat az, hogy mindent, a zöldséget, gyűmölcsöt, fűszereket a sós lé vagy brine alatt tartsunk, amennyiben mégis felszínre törnek, könnyen megtelepedhetnek rajtuk az egészségre ártalmas penész gombák. Jó megoldás lehet a zöldség maga, mint a répa vagy üvegpohár, illetve a direkt erre a célra tervezett, az üvegekbe tökéletesen illeszkedő üveg leszorító.

A Masontops leszorító a kialakított fogókával könnyen belehelyezhető az üvegbe és ki is vehető.
BIZTONSÁGOS – élelmiszerbiztos, ólom mentes, nem porózus.

Előny még, hogy a Ball üvegeket nem csak fermentálásra, hanem

  • csíráztatásra,
  • befőzésre, konzerválásra,
  • üvegkulacsként,
  • elvitelre,
  • környezet- és élelmiszerbiztos tárolásra, akár fagyasztóban is,
  • dekorálásra és még rengeteg módon kedved szerint használhatod.

Segítség fermentáláshoz

Tudástár, receptek, szakmai segítség a Fermentor Blogon, az egyik legjobb, akitől, akivel tanulni lehet, meleg szívvel ajánlom!

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben