Meggy magozó: készüljünk együtt a befőzési szezonra! | Kifőzöm.hu

Meggy magozó: készüljünk együtt a befőzési szezonra!

vas palacsintasütő
Vas edényeket az egészségtudatos konyhába: érvek, gondolatok!
2021.02.26.
Befőttes üveg rendelés
Befőttes üvegek, minőségi kivitelben, az eredményes befőzésekhez!
2021.05.03.

Meggy magozó: készüljünk együtt a befőzési szezonra!

Meggy magozó és egyéb befőzési kellékek, készülj webáruházunkkal a befőzési szezonra, szerezd be tőlünk, ami hiányzik a munkához!

Végre tavaszodik, ismét láthatjuk, ahogy éled a természet. Már az import eper is megjelent az üzletekben, ami az első figyelmeztető jel számomra, hogy kezdjek el készülni a befőző szezonra. Ilyenkor számba veszem, mi maradt meg tavalyról, és megvan-e mindenem ahhoz, hogy az idén se legyen kapkodás a befőzés. Ha jól megtervezzük és felkészülünk a szezonra, tapasztalatom szerint nem is olyan időigényes és bonyolult a biztonságos élelmiszer tartósítás. Sokat segít a költségek elosztásában, ha a befőzéshez a hiányzó eszközöket, szépen, folyamatosan szerezzük be, nem kell egyszerre költeni a gyümölcsre, zöldségre, üvegre, fedőre, meggy magozóra és más befőzési kellékekre.

Gyors ellenőrző lista a befőzési kellékekről:

Fotó: Kolby Milton

  1. Befőttes üvegek, lehetőség szerint méretben és mennyiségben a család fogyasztási igényeihez igazodva.
  2. Fedők a befőttes üvegekre, amelyek legyenek épek, ne legyenek rozsdásak vagy sérültek. Minden befőzéshez használjunk új, jól záródó fedőt, a biztonságos tartósításnak ez az egyik legfontosabb feltétele.
  3. Ellenőrizd, hogy megvan-e a fazék, amiben befőzni szoktál, rendben van-e a befőző automata, esetleg a kukta? Van-e fogód, amivel a forró vízből kiveszed az üvegeket?
  4. Megvannak-e az eszközeid a gyümölcsök és zöldségek feldolgozásához? Megvan-e a meggy magozó, vagy újra lesz szükséged? Megvan-e hozzá a gumi betét? A meggy magozón kívül lesz-e szükséged eper csumázóra, passzírozóra, esetleg szörp készítő betétre?
  5. Mivel fogsz címkézni? Saját magad készítesz címkét vagy inkább gyors megoldást választasz? A saját címke készítése nagyon jó alkalom a szezonra történő hangolódáshoz, mert segít átgondolni, hogy pontosan miket is szeretnél készíteni.
  6. Keresd meg a receptjeidet: ha véletlenül eltűntek, még időben vagy, hogy felkutasd és beszerezd az esetleg szükséges fűszereket is.
  7. Előre döntsd el, hogy mit milyen módon fogsz tartósítani, használsz-e tartósítószert, cukrot, édesítőszereket, pektint, lesz-e szükséged savanyítóra, mint például az almasav vagy citromsav, ami a feldolgozás során az oxidációból adódó barnulást okozza.
  8. Végül nagyon fontos, hogy tanulj, olvass, kérdezz, hiszen a befőzés is tudomány, aminek mikrobiológiai alapjai vannak. Biztonságos élelmiszereket úgy lehet készíteni, ha betartjuk a szabályokat!

A mi tervünk az idénre az, hogy tovább segítjük a házi élelmiszertartósítást tudással és eszközökkel. Igyekszünk rendszeresen megosztani blogunkon és a közösségi média felületeinken a tudnivalókat a biztonságos tartósításról és minőségi eszközöket adni a feldolgozáshoz és tartósításhoz a webshopunkban. Nálunk megtalálod a különböző befőzési kellékeket, többek között a meggy magozót is. Keress bennünket elérhetőségeinken, nézz szét a webshopban, és ha szükséges, szerezd be tőlünk új meggy magozódat is!

Kívánunk jó termést és sok finomságot, üveg legyen veled!

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben