Fermentálás a bolti savanyúságok helyett! | Kifőzöm.hu
csíráztatás
Csíráztatás: egyél finomat, egészségeset a téli időszakban is!
2020.11.11.
befozes
Kilenc jó ok a befőzésre
2021.01.28.

Fermentálás a bolti savanyúságok helyett!

Fermentáló eszközök, minőségi kivitelben, online rendeléssel, egyél mindennap egészségeset, finomat!

A mai rohanó világban sokaknak nem igazán van idejük, energiájuk ahhoz, hogy otthon készítsék el a savanyúságokat, ezért inkább üzletből vásárolják. Így valóban sokkal kényelmesebben lehet a savanyított zöldségeket fogyasztani, azonban az iparilag előállított termékek adalékanyagokat és tartósítószereket tartalmazhatnak, ráadásul az önellátás örömét sem adják meg. Pedig a savanyításhoz nincs szükség semmiféle adalékra, csak sóra és időre, a tejsavbaktériumok megfelelő körülmények között elvégzik a savanyítást, probiotikus, finom és tartós savanyúságokat készíthetünk saját magunk. Az előkészítési idő igazán rövid, 1-1 üveg esetén 5-10 perc, az elkészítési idő viszont 1-3 hét, amikor már nem Te, hanem a tejsavbaktériumok dolgoznak. Igazi slow étel tele ízekkel és jótékony baktériumokkal a beleinknek. Ha szeretnénk igazán finomat, egészségeset enni, érdemes úgy alakítani a mindennapokat, hogy mindig legyen otthon fermentált enni és innivaló, készítsük őket folyamatosan, együk, igyuk minden nap, minden étkezéshez.

fermentálással rendkívül különleges ízvilágokat lehet létrehozni. Rengeteg alapanyagot lehet fermentálni, a cukkinitől kezdve, a sárgarépán át, egészen a különböző gyógynövényekig szinte bármi ehető szóba jöhet. Webshopunkban nem csak fermentáló eszközöket, de receptfüzetet és szakkönyvet is találsz a témában, ezekben nem csak receptek, hanem részletes útmutató is található a fermentálás folyamatáról. Tudtad, hogy a Tabasco chili szószt is fermentálással készítik, az ecetes savanyítás az ipari, gyors verzió?

A fermentált alapanyagokat a szervezetnek sokkal könnyebb megemésztenie, feldolgoznia, ráadásul kiváló tartósítási mód a fermentálás, így télen sem kell lemondanod a zöldségek fogyasztásáról, akár egész évben tudod a szervezeted számára megfizethető áron biztosítani a fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és prebiotikumokat.

Ha kedvet kaptál a savanyítás természetes formájához, szívesen kipróbálnád, webáruházunkból be tudod szerezni a legfontosabb fermentáló eszközöket! Nincs szükség nagy helyre, megoldásainkkal bárki kipróbálhatja ezt a varázslatos módszert. A vásárlást bármikor, bárhonnan lebonyolíthatod, a termékeket rövid időn belül kiszállíttatjuk, így bele is kezdhetsz az izgalmas folyamatba. Kiváló téli elfoglaltság, minden percét élvezni fogod. Ha bővebb információkra van szükséged, keress minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Legkedveltebb termékeink, amelyek kis konyhában is nagy segítségedre lesznek a biztonságos és sikeres fermentálás során:

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben