Fermentáló szett, 5 l | Kifőzöm.hu

Fermentáló szett, 5 l

Fermentáló fedő, Tescoma
2020.05.02.
Borotva penge
2020.05.08.

Fermentáló szett, 5 l

17.064 Ft

Házi savanyúság készítése fermentálással nagy mennyiségben. Savanyú káposztából, kovászos uborkából biztos elfogy a nagy mennyiség.

1 készleten (utánrendelhető)

Leírás

A csomag tartalma, amelyek külön is megvásárolhatóak:

  • 5 literes Fido csatos befőttes üveg. Az üvegről le kell venni a csatot és az üveg fedőt, kicserélni a fermentáló fedőre. Amikor elkészült a savanyúság, a tárolás idejére vissza lehet rakni a csatos fedőt, a fermentáló fedő pedig mehet egy újabb üvegre.
  • Fermentáló fedő, ami golyós szeleppel légmentesen záródik, kiengedi az erjedés folyamán képződő szén-dioxidot és az üvegbe nem enged levegőt. Nem alakul ki túlnyomás az üvegben, nem nyomja ki abból a sós levet és sziszegtetni sem kell, csak hagyni, hogy szép lassan végbemenjen a savanyodás.
  • Leszorító súly, 3 részből álló kerámia saválló mázzal, amivel a folyadék alatt tudjuk tartani a zöldségeket. A súly a fermentálás legkritikusabb műveletében segít, használatával nem tudnak a zöldségdarabok a felszínre jönni, nem kapnak levegőt, nem penészednek.

 

 

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben