Fazék, lábas | Kifőzöm.hu

Tudod, mi a különbség a fazék és lábas (lábos) között, van-e egyáltalán különbség vagy csak szinonímák?
Otthon sokan nem használják tudatosan az edények elnevezését, pedig igencsak van különbség a két edény között mind formát, mind a főzés módját illetően.
A fazék magasabb oldalú főző edény, kisebb az alapterülete a magasságához képest, legideálisabb levesek készítésére, zöldségek, tészták bő vízben történő főzésére.
A lábas a fazékkal ellentétben alacsonyabb oldalú edény az alapterületéhez képest. A lábasnak nagyobb az alapterülete, így nagyobb felületen lehet benne pirítani és kevergetni is könnyebb. Olyan ételek elkészítéséhez a legjobb, ami pirítással, hagyma párolással kezdődik, így pörkölteknek, főzelékeknek a legideálisabb főző edény.

Showing all 6 results

Szűrők
gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben