Holly Davis - Fermentálás | Kifőzöm.hu

Holly Davis – Fermentálás

Marcato tésztaszárító állvány, Tacapasta
2021.03.11.
Vízkefir fermentáló fedő, Masontops
2021.04.10.

Holly Davis – Fermentálás

7.500 Ft

A HVG Kiadótól megszokott magas színvonalú kemény borítós könyv, ami nem csak szakácskönyv, hanem szakkönyv is véleményem szerint. Nagy előnye, segítség számunkra, hogy a könyvet nem csak lefordították magyarra, hanem szakmai lektorálás is történt. A könyv írója az ausztrál Holly Davis, szakmai lektora Király Ágnes, a FerMentor Műhelytől, ami számunkra a megbízhatóságot és szakmaiságot garantálja.

Ezt a kiadvány azoknak ajánlom, akik ismerik a savanyított élelmiszer készítés alapjait és további utazásra, kalandokra vágynak, kezdő fermentálóknak inkább ajánlom Asa Simonsson – Fermentáljunk! című könyvét.

A könyv 7 fejezetből áll, amelyek mindegyike igen részletes, lépésről lépésre ismerteti a különböző erjesztett élelmiszerek készítésének a folyamatát, egyszerűbb és összetettebb recepteket olvashatunk a könyvben és javaslatokat a felhasználásukra.

1. fejezet: Aktiválás – hüvelyesek, gabonafélék és magvak áztatása, csíráztatása, receptek
2. fejezet: Vaderjesztés – savanyúság és erjesztett ital készítés receptekkel
3. fejezet: Erjesztés sós felöntőlével
4. fejezet: Beoltás, starterkultúrák használata – tejtermékek, vízkefír, kombucha, jun tea készítése, receptek első és második fermentálással
5. fejezet: Kovászolás – különböző kovászok készítése, kenyér, sütemény receptek
6. fejezet: Inkubálás – joghurt és sajt készítés receptekkel, továbbá, tempeh, amazake recept
7. fejezetben: Pácolás – zöldségek, hús, hal vízelvonásos tartósítása receptekkel

A könyv végén kislexikon is található a szakkifejezésekről, az eszközökről és alapanyagokról, továbbá hasznos, többnyire hazai weboldalak elérhetőségei, amelyek mind segítségedre lehetnek a savanyított élelmiszerek készítése során.

272 oldal varázslat és kaland a teljes értékű ételek világában.

Filmjölk készítés a szerzővel:

Leírás

A FERMENTÁLÁS könyv gyakorlati útmutató ízletes, élő probiotikus ételek készítéséhez több mint 100 recepttel, továbbá ötletekkel azok felhasználására.

További információk
Méretek 18,8 × 24,8 cm

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben