Marcato tésztaszárító állvány, Tacapasta
2021.03.11.Vízkefir fermentáló fedő, Masontops
2021.04.10.Holly Davis – Fermentálás
7.500 Ft
A HVG Kiadótól megszokott magas színvonalú kemény borítós könyv, ami nem csak szakácskönyv, hanem szakkönyv is véleményem szerint. Nagy előnye, segítség számunkra, hogy a könyvet nem csak lefordították magyarra, hanem szakmai lektorálás is történt. A könyv írója az ausztrál Holly Davis, szakmai lektora Király Ágnes, a FerMentor Műhelytől, ami számunkra a megbízhatóságot és szakmaiságot garantálja.
Ezt a kiadvány azoknak ajánlom, akik ismerik a savanyított élelmiszer készítés alapjait és további utazásra, kalandokra vágynak, kezdő fermentálóknak inkább ajánlom Asa Simonsson – Fermentáljunk! című könyvét.
A könyv 7 fejezetből áll, amelyek mindegyike igen részletes, lépésről lépésre ismerteti a különböző erjesztett élelmiszerek készítésének a folyamatát, egyszerűbb és összetettebb recepteket olvashatunk a könyvben és javaslatokat a felhasználásukra.
1. fejezet: Aktiválás – hüvelyesek, gabonafélék és magvak áztatása, csíráztatása, receptek
2. fejezet: Vaderjesztés – savanyúság és erjesztett ital készítés receptekkel
3. fejezet: Erjesztés sós felöntőlével
4. fejezet: Beoltás, starterkultúrák használata – tejtermékek, vízkefír, kombucha, jun tea készítése, receptek első és második fermentálással
5. fejezet: Kovászolás – különböző kovászok készítése, kenyér, sütemény receptek
6. fejezet: Inkubálás – joghurt és sajt készítés receptekkel, továbbá, tempeh, amazake recept
7. fejezetben: Pácolás – zöldségek, hús, hal vízelvonásos tartósítása receptekkel
A könyv végén kislexikon is található a szakkifejezésekről, az eszközökről és alapanyagokról, továbbá hasznos, többnyire hazai weboldalak elérhetőségei, amelyek mind segítségedre lehetnek a savanyított élelmiszerek készítése során.
272 oldal varázslat és kaland a teljes értékű ételek világában.
Filmjölk készítés a szerzővel:
Elfogyott
A FERMENTÁLÁS könyv gyakorlati útmutató ízletes, élő probiotikus ételek készítéséhez több mint 100 recepttel, továbbá ötletekkel azok felhasználására.
Méretek | 18,8 × 24,8 cm |
---|
Érdekelhetnek még…
-
Horváth Judit – Gluténmentes Pékség
5.000 Ft -
Vanessa Kimbell – Kovásziskola 2
6.000 Ft -
Elektromos pelyhesítő, Waldner Lisa
188.325 Ft -
Elektromos gabona malom, Mona
208.575 Ft -
Vanessa Kimbell – Kovásziskola
6.000 Ft -
Csíráztató fedő széles szájú üvegre, Masontops
2.968 Ft – 5.699 Ft -
Fermentáló üveg szett, 1 liter
10.325 Ft -
Fermentáló készlet, Masontops
29.600 Ft -
Vízkefir fermentáló fedő, Masontops
3.011 Ft – 5.781 Ft