Tescoma csíráztató üveg csöpögtetős fedővel | Kifőzöm.hu

Tescoma csíráztató üveg csöpögtetős fedővel

Extra durva reszelő, Microplane Gourmet
Extra durva reszelő, Microplane Gourmet
2023.08.15.
Tescoma pizza sodrófa
Tescoma pizza sodrófa, nyújtófa 40 cm
2023.08.21.

Tescoma csíráztató üveg csöpögtetős fedővel

2.950 Ft

A Tescoma Sense üveg csíráztatója egészséges csírák készítéséhez használható. A vastag falú üvegedény elég nagy (700 ml), hogy 4 evőkanál gabonafélét vagy magot csíráztasson benne. A speciális szellőzővel ellátott zárás ideális mikroklímát teremt a zárt üvegben a csírázáshoz, a fedő tetején lévő csepegtető rész pedig felfogja a felesleges vizet, nincs szükség plusz állványra. A megbízható szellőzés és a felesleges víz könnyed eltávolítása teszi a SENSE üveg csíráztatót praktikussá és egyedülállóvá.

A csírák nem csak ízletesek, de kiváló rost és vitamin források.  A hajtások ugyanolyan tápanyagokkal rendelkeznek, mint a teljesen kifejlett zöldségek, csak koncentráltabban 🙂 Csíráztatással vegyszermentes saját termesztésű bio zöldségeket fogyaszthatsz hulladékmentesen, a termesztés még kis konyhában is megoldható. Fenntartható megoldás, ráadásul otthonodat is zöldíti, szépíti!

Csíráztatni való bio csíramagokat itt találsz, válogass ízlésed és kedved szerint: Bio csíramagok vásárlása.

 

 

 

 

 

5 készleten (utánrendelhető)

Leírás

A csíráztatás menete befőttes üveg módszerrel:

  1. Tegyen az üvegbe 4 evőkanál csíráztatásra szánt gabonát vagy más csíra magot, majd öntse fel langyos ivóvízzel.
  2. Zárja le az edényt, helyezze napfénytől védett helyre és hagyja szobahőmérsékleten (kb. 20 °C-on) 6-8 órán át ázni.
  3. Áztatás után öntse le az áztató vizet a magokról, langyos tiszta vízzel alaposan öblítse le az üvegben lévő gabonaféléket, magvakat, majd csepegtesse le.
  4. Az öblítést érdemes naponta kétszer elvégezni, minden alkalommal lecsepegtetni.
  5. Az öblítések sűrűségét és a csíráztatási napok számát befolyásolja a csíráztatni szánt mag fajtája, típusa és egyéni ízlésünk.
  6. Sötét helyen történő csíráztatás erőteljesebb csírákat eredményez, világosban a zöld részek fejlődnek jobban.
  7. Az elkészült csíranövényeket érdemes jól leöblíteni, salátacentrifugában megszárítani és hűtőben jól záródó edényben tartani felhasználásig. A tárolhatóság ideje néhány nap! A salátacentrifuga arra is jó, hogy az apró maghéjakat eltávolítsuk a csíranövényekről.

Anyaga: ellenálló üveg és műanyag

Tisztítása: mosogatógépben mosható

mosogatogepben-moshato

További információk
Tömeg 0,35 kg
Méretek 8,5 × 18,5 cm

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben