Tescoma toast kenyér sütőforma
2023.01.22.Tescoma műanyag savanyúság leszorító csatos üvegbe
2023.01.22.Tescoma csíráztató tál magokkal
5.165 Ft
A kétrészes Tescoma csíráztató tál kiválóan alkalmas a friss és az egészséghez növényi csírák termesztésére otthonunkban.
A csírák nem csak ízletesek, de kiválóak rost és vitamin bevitelére. A hajtások ugyanolyan tápanyagokkal rendelkeznek, mint a teljesen kifejlett zöldségek, csak koncentráltabban 🙂 Csíráztatással vegyszermentes saját termesztésű bio zöldségeket fogyaszthatsz hulladékmentesen, a termesztés még kis konyhában is megoldható. Fenntartható megoldás, ráadásul otthonodat is zöldíti, szépíti!
Csíráztatni való bio csíramagokat itt találsz, válogass ízlésed és kedved szerint: Bio csíramagok vásárlása
A növényi csírák különlegesen értékes és fontos vitamin és tápanyag források, fogyaszd őket nyersen salátákban, vagy használd őket egzotikus ételek készítése során.
4 készleten (utánrendelhető)
A 2 részes csíráztató tálhoz tartozik egy kezdő csíramag készlet: alfalfa (lucerna), sárga mustármag és görögszéna keveréke, ami kb 10 alkalmra elegendő.
A csíráztatás menete:
- az átlátszó tálba engedj hideg ivóvizet úgy, hogy a zöld csíráztató felület behelyezésével a víz fokozatosan átfolyjon a nyílásokon. Hagyd a magvakat kb. 6-8 órát ázni szobahőmérsékleten (20°C), világos helyen úgy, hogy közvetlen napfény ne érje.
- Ezután a zöld csíráztató tálat öblítsd át folyó víz alatt, az átlátszó tálban pedig cserélj vizet.
- A tálat helyezd sötét helyre, állandó hőmérsékletre (20 °C), hagyd a magokat 48 órán keresztül csírázni, a gyökér képződést segítjük ekkor.
- Ezután a csírázó magokat helyezd következő 48 órára világos helyre a lakásban, ahol nem éri közvetlen napfény, majd hagyd őket tovább csírázni, a zöld részeket hajtani.
- A csíráztatás folyamata alatt naponta kétszer öblítsd át folyó víz alatt a magokat és ezzel egyidőben cserélj vizet is a tálban!
Anyaga: ellenálló műanyag
Tisztítása: mosogatógépben mosható