Tescoma csíráztató tál magokkal | Kifőzöm.hu

Tescoma csíráztató tál magokkal

Toast kenyér sütőforma Tescoma
Tescoma toast kenyér sütőforma
2023.01.22.
Tescoma műanyag savanyúság leszorító csatos üvegbe
Tescoma műanyag savanyúság leszorító csatos üvegbe
2023.01.22.

Tescoma csíráztató tál magokkal

5.165 Ft

A kétrészes Tescoma csíráztató tál kiválóan alkalmas a friss és az egészséghez növényi csírák termesztésére otthonunkban.

A csírák nem csak ízletesek, de kiválóak rost és vitamin bevitelére.  A hajtások ugyanolyan tápanyagokkal rendelkeznek, mint a teljesen kifejlett zöldségek, csak koncentráltabban 🙂 Csíráztatással vegyszermentes saját termesztésű bio zöldségeket fogyaszthatsz hulladékmentesen, a termesztés még kis konyhában is megoldható. Fenntartható megoldás, ráadásul otthonodat is zöldíti, szépíti!

Csíráztatni való bio csíramagokat itt találsz, válogass ízlésed és kedved szerint: Bio csíramagok vásárlása

A növényi csírák különlegesen értékes és fontos vitamin és tápanyag források, fogyaszd őket nyersen salátákban, vagy használd őket egzotikus ételek készítése során.

 

 

 

 

 

5 készleten (utánrendelhető)

Leírás

A 2 részes csíráztató tálhoz tartozik egy kezdő csíramag készlet: alfalfa (lucerna), sárga mustármag és görögszéna keveréke, ami kb 10 alkalmra elegendő.

A csíráztatás menete:

  1. az átlátszó tálba engedj hideg ivóvizet úgy, hogy a zöld csíráztató felület behelyezésével a víz fokozatosan átfolyjon a nyílásokon. Hagyd a magvakat kb. 6-8 órát ázni szobahőmérsékleten (20°C), világos helyen úgy, hogy közvetlen napfény ne érje.
  2. Ezután a zöld csíráztató tálat öblítsd át folyó víz alatt, az átlátszó tálban pedig cserélj vizet.
  3. A tálat helyezd  sötét helyre, állandó hőmérsékletre (20 °C), hagyd a magokat 48 órán keresztül csírázni, a gyökér képződést segítjük ekkor.
  4. Ezután a csírázó magokat helyezd következő 48 órára világos helyre a lakásban, ahol nem éri közvetlen napfény, majd hagyd őket tovább csírázni, a zöld részeket hajtani.
  5. A csíráztatás folyamata alatt naponta kétszer öblítsd át folyó víz alatt a magokat és ezzel egyidőben cserélj vizet is a tálban!

Anyaga: ellenálló műanyag

Tisztítása: mosogatógépben mosható

mosogatogepben-moshato

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben