Király Ágnes – Egyszerűen fermentálj!

Marcato Regina tésztagép
2021.11.15.
Kenyér kelesztő kosár, tál, ovális szakajtó, NAPOCSKA mintával
2021.11.15.

Király Ágnes – Egyszerűen fermentálj!

7.900 Ft

Ebből a könyvből tuti mindent megtudhatsz a fermentálásról, ráadásul kizárólag hazai, könnyen elérhető alapanyagokra építve, a szezonalitást szem előtt tartva.
A szerző mélyreható és alapos tudással rendelkezik a témában, amit mostmár könyv formájában is megoszt velünk. A könyvben tippek, trükkök találhatóak és receptek a házi erjesztéshez, de nagy valószínűséggel ettől is több, még nem forgattam a kezemben, várom a megjelenést, de biztos vagyok benne, hogy a miértekre is választ kapunk.
A folyamatok megértését pedig Bezerédi Zsófia csodás grafikái segítik.

Egy kis kulisszatitok a könyv születéséről, a szerzőről:

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Kiadó: HVG Könyvek

Szerző: Király Ágnes

Terjedelem: 400 oldal keménytáblás könyv

A fermentálás az egyik legősibb, legegyszerűbb és mégis legizgalmasabb tartósítási és ételkészítési eljárás. A pezsgő és sziszegő színpompás üvegek nemcsak különleges ízeket, de az egészségünk számára nélkülözhetetlen pro- és prebiotikumokat is rejtenek. KIRÁLY ÁGNES, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója kizárólag hazai, könnyen elérhető alapanyagokra építve, a szezonalitást is szem előtt tartva vezet be a fermentálás varázslatos és gyógyító világába. Több mint 150 receptje mellett számtalan tippet és trükköt is kínál, így közel 300 ötletet kapunk ahhoz, hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat és eceteket, továbbá hüvelyeseket és gabonákat, hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt. Az Egyszerűen fermentálj tudományos igénnyel, mégis mindenki számára közérthető módon ismertet meg az erjesztéses étel- és italkészítéssel. Ráadásként hasznos tanácsokat is olvashatunk a bélflóránk egészségének megőrzéséhez, a jóllétünk fenntartásához.  
A TARTALOMBÓL:
  1. AZ ERJESZTÉS CSODÁLATOS VILÁGA
  2. LAKTOFERMENTÁLT SAVANYÚSÁGOK
  3. ERJESZTETT ITALOK ÉS ECETEK
  4. HÜVELYESEK, GABONÁK ÉS OLAJOS MAGVAK FERMENTÁLÁSA
  5. MIKROBIOMBARÁT ÉLETMÓD

További információk
Tömeg 1,6 kg

Érdekelhetnek még…