Himalája só, 1 kg | Kifőzöm.hu

Himalája só, 1 kg

Bio vöröskáposzta csíráztatáshoz
2020.07.03.
Parajdi só, 1 kg
2020.07.04.

Himalája só, 1 kg

827 Ft

Fermentáláshoz, sütéshez, főzéshez, kész ételekhez.

Fermentáláshoz:

  • szárazon sózás esetén kb 1 kg zöldséghez 1 evőkanál só szükséges, élő szervezetről van szó, így a folyamatot befolyásolja a környezet, mint hőmérséklet, tápanyag minősége, mennyisége,
  • felöntőlé (brine) esetén 2 %-os sóoldat lehet jó – 1 l tiszta víz + 1 evőkanál só (A víz nehogy meleg legyen, ismét arra gondoljunk, élő szervezet, a forró kinyírná a mikrobákat – felforralt és visszahűtött OK).

Ivókúrához: 26 %-os oldatából 1 teáskanállal adj 2 dl tiszta vízhez, amelyet reggel, étkezés előtt kell meginni.
Fürdőkúrához: egy normál (220 liter űrtartalmú) kádhoz 1 kg Himalája só. 26 %-os oldatából legfeljebb 4 liter adagolható egy átlag méretű kádhoz.

Leírás

Összetevők: 100% finomítatlan, feldolgozatlan pakisztáni só

Szemcseméret: 0,3-0,5 mm

Szín: rózsaszínes-vöröses

Tárolása: száraz helyen

Kiszerelés: 1000 g

További információk
Tömeg 1 kg

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben