Parajdi só, 1 kg | Kifőzöm.hu
Himalája só, 1 kg
2020.07.04.
C-vitamin, aszkorbinsav
Aszkorbinsav – c-vitamin por, 250 g
2020.07.04.

Parajdi só, 1 kg

975 Ft

Kézzel bányászott, aprított és őrölt erdélyi só sütéshez, főzéshez, sófürdőhöz.
A parajdi só szürke színét a benne található iszapnak köszönheti, melyet szemben más természetes sókkal, a székely sóból nem vonnak ki.

Fermentáláshoz:

  • szárazon sózás esetén kb 1 kg zöldséghez 1 evőkanál só szükséges, élő szervezetről van szó, így a folyamatot befolyásolja a környezet, mint hőmérséklet, tápanyag minősége, mennyisége,
  • felöntőlé (brine) esetén 2 %-os sóoldat lehet jó – 1 l tiszta víz + 1 evőkanál só (A víz nehogy meleg legyen, ismét arra gondoljunk, élő szervezet, a forró kinyírná a mikrobákat – felforralt és visszahűtött OK).

Fürdőkúraként: 18-20 napon át, legfeljebb 38 liter vízben 3 kg fürdősó kiváló koncentrátumú gyógyvizet biztosít. A fürdővíz hőmérséklete 36–38 fokos, a fürdés időtartama maximum 30 perc legyen. Ne lepődjön meg, ha a víz leengedése után, egy finom, szürke iszapréteg marad a kádban, ez nem más, mint a parajdi sóban található természetes iszap.

Helyi kezelésre, borogatásra: 1 kg sót kb. 2 liter vízben kell feloldani. Az oldattal a fájós testrészt borogassa úgy, hogy arra egy száraz törölközőt is ráhelyez.

Ivókúraként: 26 %-os oldatából egy teáskanálnyi 2 dl tiszta vízhez. Fogyasztása minden reggel ébredés után éhgyomorra ajánlott.

Leírás

Összetevők: 100% természetes Parajdi (Székely) só

Tárolása: száraz helyen

Kiszerelés: 1000 g

További információk
Tömeg 1 kg

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben