Himalája só, 1 kg
2020.07.04.Kelesztő kendő, BogBag
2020.07.04.Parajdi só, 1 kg
975 Ft
Kézzel bányászott, aprított és őrölt erdélyi só sütéshez, főzéshez, sófürdőhöz.
A parajdi só szürke színét a benne található iszapnak köszönheti, melyet szemben más természetes sókkal, a székely sóból nem vonnak ki.
Fermentáláshoz:
- szárazon sózás esetén kb 1 kg zöldséghez 1 evőkanál só szükséges, élő szervezetről van szó, így a folyamatot befolyásolja a környezet, mint hőmérséklet, tápanyag minősége, mennyisége,
- felöntőlé (brine) esetén 2 %-os sóoldat lehet jó – 1 l tiszta víz + 1 evőkanál só (A víz nehogy meleg legyen, ismét arra gondoljunk, élő szervezet, a forró kinyírná a mikrobákat – felforralt és visszahűtött OK).
Fürdőkúraként: 18-20 napon át, legfeljebb 38 liter vízben 3 kg fürdősó kiváló koncentrátumú gyógyvizet biztosít. A fürdővíz hőmérséklete 36–38 fokos, a fürdés időtartama maximum 30 perc legyen. Ne lepődjön meg, ha a víz leengedése után, egy finom, szürke iszapréteg marad a kádban, ez nem más, mint a parajdi sóban található természetes iszap.
Helyi kezelésre, borogatásra: 1 kg sót kb. 2 liter vízben kell feloldani. Az oldattal a fájós testrészt borogassa úgy, hogy arra egy száraz törölközőt is ráhelyez.
Ivókúraként: 26 %-os oldatából egy teáskanálnyi 2 dl tiszta vízhez. Fogyasztása minden reggel ébredés után éhgyomorra ajánlott.
Összetevők: 100% természetes Parajdi (Székely) só
Tárolása: száraz helyen
Kiszerelés: 1000 g
Tömeg | 1 kg |
---|
Érdekelhetnek még…
-
Zöldség hámozó, vízszintes, Tescoma
4.900 Ft -
Zöldség hámozó, hosszanti, Tescoma
4.900 Ft