Elektromos gabonamalom és pelyhesítő. Gabona őrlés otthon, gyorsan és egyszerűen. | Kifőzöm.hu
fermentálás
Fermentálás vs. ecetes savanyítás – előnyök és különbségek
2021.06.23.
Dió törő gép
Elektromos dió, mogyoró, mandula törő gép, a praktikus eszköz!
2021.08.06.

Házi malom és müzli pelyhesítő a tudatos táplálkozás jegyében

kenyérsütés és a tápláló reggeli elkészítése is gyerekjáték olyan praktikus konyhai eszközökkel, mint a házi malom és a müzli pelyhesítő!

A tudatos fogyasztók megválogatják, hogy a sokféle gabona közül melyik és milyen minőségben kerül az asztalra. Egyre nagyobb teret hódít az elektromos gabona malom és müzli pelyhesítő azoknak az otthonában, akik az iparilag feldolgozott élelmiszer helyett szeretnének minél több adalékmentes, tiszta élelmiszert fogyasztani.

Aki megérezte az adalékmentes kenyér ízét, annak a frissen őrölt, bio gabona is egy csoda, lehet játszani a szemcseméretekkel és élvezni a teljes értékű gabonát. Gondolj csak bele: leőrlöd a gabonát, megérzed az illatát, mert a friss őrlésnek otthon és melegség illata van, tapintod a puhaságát, megformázod a kenyeret, majd a szakajtóba is őrölsz frissen egy fél maréknyi rizst. Mindent saját kezűleg, érzed a teremtés erejét, a fenntarthatóságot és a természet csodáját.

Az érzelmeken túl a gabona házi őrlése az alábbiak miatt is hasznos:

•    Mindent a maga idejében Tudnod kell, hogy akkor a legtáplálóbb az élelmiszer, ha minél gyorsabban felhasználásra kerül, minél kevésbé van feldolgozva és nem tölt időt a kereskedelemben. Őrlés előtt a gabonák nyugvó állapotban vannak, megfelelő körülmények között tárolva megőrzik vitamintartalmukat és tápanyagaikat. Amint megbontják a szemek érintetlenségét, a magok életre kelnek, elveszítik természetes eredetű vitaminjaik, tápanyagaik, ásványi anyagaik és antioxidánsaik többségét. A gabona értékes része a mag korpájában és csírájában található, de ezeket az eltarthatóság miatt eltávolítják a kereskedelmi forgalomban kapható lisztekből.
•    Változatosság, költséghatékonyság Sokkal változatosabban főzhetsz, illetve táplálkozhatsz, akár gluténmentes lisztet is készíthetsz különböző gabonákból. Ez azért is értékes, mivel a különlegesebb lisztekhez nehezebb hozzájutni és jóval drágábbak is, mint a gabona maga. Bár nem olcsó egy elektromos gabona malom, de ha kiszámítod, mennyibe kerül egy bio vagy teljes kiőrlésű kenyér a pékségben, akkor hamar rájössz, hogy a házi kenyérsütés nem is drága. 

A konyhai eszközök terén természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül az egyszerű és kényelmes használatot sem, a házi malom és a müzli pelyhesítő ebben sem fog csalódást okozni.

Hogyan működik a házi malom?

Be kell tölteni a kívánt mennyiségű gabonát a garatba, beállítani a kívánt szemcseméretet, végül pedig bekapcsolni a malmot. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy nézed, hallgatod, érzed, ahogy dolgoznak a malomkerekek, és élvezed a frissen őrölt lisztet. A kenyérsütés, is öröm és feltöltődés, ha olyan természetes eszközökkel szereled fel a konyhádat, mint a rattan kenyér kelesztő kosár és a szita.

Hogyan működik az elektromos müzli pelyhesítő?

Be kell tölteni a magvakat a garatba és bekapcsolni a pelyhesítőt, de előtte ne felejtsd el a nyílás alá tenni a tálkádat. Igényed és ízlésed szerint keverheted a magvakat, amiket kefirrel, joghurttal, tejjel, gyümölcslével is fogyaszthatsz, így gondoskodhatsz a változatosságról. Az elektromos pelyhesítőnek még hangja sincs, fogaskerekek roppantják össze a reggeli kásádba való magvakat, egyszerűbb, mint a kávé főzés.

Az elektromos gabona malom és a müzli pelyhesítő segítségével teljes értékű bio gabonát fogyaszthatsz, a beltartalmi érték vesztése nélkül. A konyhai eszközök alkalmazása költséghatékony, főleg azok számára, akik sokféle gabonát használnak különböző elkészítési módokban, nagy szerelem a házi kenyérsütés rajongóinak és lelkes tésztakészítőknek is. Az eszközök megjelenésükben is a természetességet és fenntarthatóságot tükrözik, így a konyha tetszetős díszei lehetnek.

Ha szereted az önellátást és a tiszta, funkcionális élelmiszert részesíted előnyben, a Te otthonodból sem hiányozhat a házi malom és a müzli pelyhesítő. Nézz körül nálunk, és tedd fel bátran a témában felmerülő kérdéseidet!

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben