Minden év április 22-e a Föld napja, jó alkalom arra, hogy átgondoljuk, mit is szeretünk a Földben, mit teszünk érte, megerősítsük magunkat, a döntéseinket és mindennapi szokásainkat.
Ünneplésként mi biztos levesszük Nagy Natália: A nap születésnapja című könyvét a könyvespolcról és elolvassuk, mert óriási élmény, szeretettel ajánlom.
🌏Olvassunk fenntarthatóságról, klímaváltozásról szakmai könyveket, blogokat. Számomra hiteles a @masfelfok – éghajlatváltozás közérthetően, Ürge-Vorsatz Diana oldala.
🌏Kertészkedjünk, ha nincs kert, balkonon vagy menjünk piacra, szabadba, telepítsünk növényeket a ház elé.
🌏Szedjük fel a szemetet, ami az utunkba kerül, még akkor is, ha nem a miénk.
🌏Szálloda helyett pihenésre válasszunk néha kempinget, vidéki szállást.
🌏Menjünk el gomba-, növényismereti túrára.
🌏Hagyományos tea helyett próbáljunk ki gyűjtött gyógynövényes teákat, fermentált italokat.
🌏Főzzünk magunkra, együnk feldolgozatlan ételeket.
🌏Jusson mindig eszünkbe, hogy az egyensúlyhoz a diverzitásra szükség van, a mérleg minden serpenyőjében kell lennie valaminek, vigyázzunk rá, tartsuk fenn az egyensúlyt.
🌏Szeressük a szomszédot és a szomszéd zöldebb kertjét is 🤔🙏
Nézz szét webshopunkban a környezetbarát, újrahasználható termékek között, de amit tudni lehet rólunk, hogy a kisléptékű, egészséges és adalékmentes főzés és élelmiszer tartósítás elkötelezett támogatójaként vásárlóinak tudást és eszközöket adunk, hogy saját maguk is megéljék a fenntartható és hulladékmentes konyha örömeit.