Madáreleség készült a vásárokban őrölt lisztből és a müzliből, amit Ti őröltetek és roppantottatok frissen gabonából.
Élelmiszerhigiéniai okokból a sokak által megtapogatott lisztet és müzlit emberi fogyasztásra már nem használtuk fel, viszont nagyszerű madáreleség lett belőle a télen. A fotón az utolsó madársüti, amit tegnap akasztottunk ki 🙂
Hozzávalók:
Így készült:
A faggyút alacsony hőfokon egy lábosban kiolvasztottuk, a visszamaradt daraboknak a kutyusunk örült rettentően. A zsiradékot összegyúrtuk a liszttel és müzlivel, ennek a kezünk örült, finom és selymes lett. A pépet szilikon formába tettük, lyukat fúrtunk bele valamilyen vékony eszközzel, emlékeim szerint evőpálcikával. Mikor megszilárdult, kivettük a formából, beletettük a zsinórt és folyamatosan etettük a madarakat és élveztük a látványukat.
Mire a madaraknak készített eleség és a meghagyott néhány utolsó alma is elfogy, biztos a virágzás is beindul, várom.
Ha érdekelnek a házi gabonamalmok és müzli készítők, itt tudsz keresgetni!