Ezt készítettük gabonapehelyből és lisztből | Kifőzöm.hu

Ezt készítettük gabonapehelyből és lisztből

Karácsonyi ajándék ötletek befőttes üvegből
2018.12.04.
Így is megmentheted a fonnyadt almát, nem kell, hogy komposztra kerüljön a héja
2019.03.19.

Ezt készítettük gabonapehelyből és lisztből

Madáreleség készült a vásárokban őrölt lisztből és a müzliből, amit Ti őröltetek és roppantottatok frissen gabonából.

 

Élelmiszerhigiéniai okokból a sokak által megtapogatott lisztet és müzlit emberi fogyasztásra már nem használtuk fel, viszont nagyszerű madáreleség lett belőle a télen. A fotón az utolsó madársüti, amit tegnap akasztottunk ki 🙂

 

Hozzávalók:

  • Frissen őrölt gabona vegyesen
  • Marhafaggyú, amit egy váci hentesüzletben kaptam, igen kicsi pénzért
  • Kenderzsinór, amit egy számomra kedves néni szülei készítettek réges-régen és tavaly több gombolyaggal is kaptam belőle. Nagy becsben tartom, kerti munkákhoz használom kötözésre, ilyenkor érzem benne az energiát, amit a néni szüleitől kapok, nagyon szeretem.

Így készült:

A faggyút alacsony hőfokon egy lábosban kiolvasztottuk, a visszamaradt daraboknak a kutyusunk örült rettentően. A zsiradékot összegyúrtuk a liszttel és müzlivel, ennek a kezünk örült, finom és selymes lett. A pépet szilikon formába tettük, lyukat fúrtunk bele valamilyen vékony eszközzel, emlékeim szerint evőpálcikával. Mikor megszilárdult, kivettük a formából, beletettük a zsinórt és folyamatosan etettük a madarakat és élveztük a látványukat.

 

Mire a madaraknak készített eleség és a meghagyott néhány utolsó alma is elfogy, biztos a virágzás is beindul, várom.

 

Ha érdekelnek a házi gabonamalmok és müzli készítők, itt tudsz keresgetni!

 

 

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben