Itt egy egyszerű, gyors és nagyszerű módja annak, hogy a tél végi, megráncosodott almák héját is megmentsük és csökkentsük az élelmiszerpazarlást, no meg kevesebb szörpöt vásároljunk.
Nálunk jól bevált és a gyerekek által is kedvelt az almahéjból készült szörp. Csak annyit szoktam tenni, hogyha látom, hogy hámozza valaki a családban az almát, megkérem, nehogy a komposztra dobja, hanem tegye egy tálba, hogy szörpöt készítsek belőle.
Ennyi az egész: szirupot készítek, beleteszem az almahéjakat – vannak olyanok, amelyek nagyon aromásak és vannak olyanok, amelyek kevésbé, de ez is a sokszínűség része 🙂 – fűszereket, mint például fahéj, szegfűszeg, ki mit szeret, esetleg gyömbért és citromsavat vagy friss citromot, ha van otthon. A sav kellemes limonádés ízt a szörpnek és az eltarthatóságát is növeli. Ha sok szörpöm lett, akkor mindenképpen hőkezelem, hogy sokáig elálljom a spájzban, ha csak egy-két üveggel készült, akkor elegendő arra a néhány napra hűtve tárolni.
Kellemes frissítő, próbáljátok ki bátran, a palackok közül pedig ízlésetek, a felhasználás módja és mennyisége szerint választhattok a webáruházban. Kifejezetten ajánljuk hozzá a csapos limonádés üvegeket.