Ezért választom a Ball befőttes üvegeket, objektív és szubjektív érvek | Kifőzöm.hu

Ezért választom a Ball befőttes üvegeket, objektív és szubjektív érvek

Van megoldás és a változás is izgalmas, új ismertekkel jár :)
2019.01.03.
Masontops, szilikon “cicis” fedő használata lépésről lépésre
2019.06.03.

Ezért választom a Ball befőttes üvegeket, objektív és szubjektív érvek

Van, aki érzelmi alapon dönt, megmagyarázhatatlan vonzást érez a Ball befőttes üvegek iránt és van, aki racionális alapon. Íme egy közel sem teljes felsorolás  objektív és szubjektív tényezőkkel.

 1. Tartós és masszív, ha leejted, kisebb valószínűséggel törik el, mint bármely más üveg. A múlt héten egy fél üveg mézet ejtettem el és nem tört össze hála az égnek meg az üvegnek 🙂 Több évtizedet is kibírnak.
 2. Ball befőttes üvegekben konzerválni is lehet, bírják a 100 C° feletti hőmérsékletet. Számomra ez a legnagyobb érték! Hétvégén készítek egy nagy adag ételt,kiporciózom, sterilezem magas nyomású edényben 120 C° felett. Szükség estén életmentő tud lenni a főtt étel a spájz polcáról! Sterilezést a botulizmus kivédése miatt kell elvégeznünk azon  élelmiszerek esetében, amelyek pH-ja magasabb, mint 4,5. Igen, húsleves, milánói, pörkölt és még sokminden más a kamrapolcról házilag tartósítva 🙂 Erről a későbbiekben bővebben!
 3. A fedő két részből áll:
  1. a lapka az, ami a zárást biztosítja, ennek köszönhető a tökéletes vákuum, így a tartósított élelmiszer minőségét sokáig megőrzi. Ráadásul a Ball lapkák biztosan BPA mentesek!
  2. a gyűrű, erre csak addig van szűkség, amíg a vákuum ki nem alakul. Ugyanis a gyűrűvel rögzítjük a lapkát az üveghez, miután a vákuum kész, a gyűrű levehető és újrahasználható másik üveghez. Hulladékcsökkentő, környezettudatos és praktikus megoldás. Bővebben a lapkáról és gyűrűről.
 4. Könnyen és gyorsan tudod ellenőrizni, hogy a tartósítás megfelelő-e: amennyiben a hőhatás és hűtés végére kialakult a vákuum vagyis a tökéletes zárás, akkor a fedő nem nyomható be, máskülönben a fedő benyomásra “pukk” hangot ad. Nagyon cuki hang, de nem jelent jót, ilyen esetben ismételd meg a hőkezelést, kár lenne az üveg tartalmáért.
 5. A fedők és gyűrűk cserélhetőek, pótolhatóak. A üvegeknek csak 2 szájmérete van: 70 mm és 86 mm, így könnyen megtalálod, melyik melyik üvegre való. Jó hír, hogy a Quattro Stagioni üvegeknek is ugyanez a szájmérete, így a fedők kompatibilisek egymással. Bár a Quattro Stagioni üvegeknél van egy kisebb szájméret is: 56 mm a kicsi befőttes üvegek és a palackok esetében, de az is ránézésre beazonosítható.
 6. Az egyforma üvegek jobban tárolhatóak, mint a sokféle, nem borulnak a polcodon el, sorolhatóak, könnyen rendszerezhetőek és átláthatóbb velük a tárolás. Befőzési szezon elején érdemes eldönteni, mikor mit fogsz készíteni, ahhoz tervezheted az üveg készletet is időben.
 7. Van, aki még azért is nagyon szereti a Ball üvegeket, mert tanulmányai, külföldi útja során találkozott vele, így itthon is jó érzéssel használja, nosztalgikus érzést kelt.
 8. Olyan rajongó is akad bőven, aki a Pinteresten találkozott a Ball üvegekkel és szeretne hasonló praktikus és szép DIY dolgokat készíteni.
 9. Szép vintage stílusa van, az átlátszó üvegeken kívül van kék és levendula lila is!
 10. Az üveg önmaga is környezetbarát, újrahasználható és újrahasznosítható. Sokáig társad lehet a mindennapokban, nem csak befőzésre használhatod. Lehet praktikus kulacs infuser fedővel, kávés pohár, citrusfacsaró, turmixos üveg, elviteles üveg, mézes üveg, fűszer tartó, só- és bors szóró, teás és még malac persely is 🙂
 11. Ha egészségtudatosan, mentesen táplálkozol, hulladékmentesen vásárolsz, nem veszel üzletből konzerveket akkor nem is gyűlik fel mindenféle üveged otthon és egyszer csak azt veszed észre, hogy nincs üveged befőzésre, tárolásra 🙂 Ebben az esetben érdemes olyat választani, amit hosszú időn át tudsz használni, praktikus és variálható. Na ilyen a Ball befőttes üveg!
 12. Üvegtárolásra kiváló és mutatós! Aroma megmarad, moly nem terjed 🙂
 13. Az egyenes oldalú üvegek a fagyasztóban is biztonsággal alkalmazhatóak, nem fognak szétrobbanni!
 14. Magaddal viheted a Ball üvegben az ebédedet vagy kérd abba az étteremben, így nem termelsz extra műanyag hulladékod :). Mikrózhatod is, ha szeretnéd!
 15. Az üveg oldalán űrmérték található, szuper extra!
 16. Lehet csíráztató üveg, fermentáló, kefír készítő, tedd tudatossá és egészségessé a táplálkozásodat egyszerűen.

A felsorolást sokáig lehetne folytatni, de egyelőre ennyi, még folytatom 🙂

#Üveg legyen veled!

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben