Az egyik leghatékonyabb otthoni módszer a csíráztatásra a befőttes üveg módszer, kivéve a nyákosodásra hajlamos magoknál, mint len, zsázsa, ruccola és chia. A csíráztatás titka az előzetes áztatás majd sűrű öblítés és levegőzés. A nyugvó magokat kell nedvességgel felébresztenünk, hogy élvezhessük jótékony hatásukat és változatossá tegyük táplálkozásunkat. A csírázás hatását lehet növelni, ha fénytől elzárva, sötét helyen indítjuk a folyamatot, két öblítés között konyhaszekrényben tároljuk a csíráztató edényt a magokkal. A rügyek megjelenése után tegyük világosabb helyre, hogy egy kis mikrozöld is kifejlődjön.
Showing 1–15 of 40 results
Hírlevelünkben szezonális termékekre koncentrálunk, segítünk hogy felkészülhess a befőző szezonra, továbbá a biztonságos élelmiszer feldolgozásra és tartósításra adunk jó tippeket.
A hírlevélhez csak add meg az e-mail címedet, s ha elolvastad és elfogadtad az adatvédelmi nyilatkozatot, kattints a »Feliratkozom!« gombra.
A hírlevél szolgáltatásunkról bármikor leíratkozhatsz, majd ismét fel, de ígérjük, hogy nem bombázzuk levelesládádat naponta 🙂