De, igen kicsi adag ételt is érdemes eltenni jobb időkre, ha csak azért dobnád ki mert kevés maradt, ráuntál, de még a minősége tökéletes.
Probléma, hogy nincs megfelelő edény, műanyagban vacak lesz az íze, minősége, sok helyet foglal, a kiolvasztás is macerás, mosatlannal jár?
Csakis az egyenes oldalú üvegeket használd, ezek ajánlottak fagyasztásra. Ne használj olyan üveget, amelyiknek válla van, mivel nagyobb a lehetősége, hogy szétreped.
Jelig töltsd a befőttes üveget, hagyj körülbelül 2,5 cm-nyi helyet az étel és a fedő között a tágulásnak.
Még a Ball befőttes üvegeket se tedd ki nagy hőmérsékletkülönbségnek. Szobahőmérsékletű üvegbe tölthetsz meleg, forró ételt, de ne tedd azonnal forrón fagyasztóba, hagyd előbb kihűlni az üveget. Figyelj, hogy ne maradjon hűtetlenül sokáig, tedd rá a fedőt és mehet is a fagyasztóba, – 17 fok 🙂
A kiolvasztás hűtőben történjen, + 6 fok, ott tovább is maradhat az étel, míg napon vagy szobahőmérsékleten a mikróbák életre kelhetnek is huss a kajádnak…
BPA mentes műanyagra cserélheted a két részes fedőt fagyasztva tároláshoz a mégjobb használhatóság érdekében.
Széles szájú üvegre ezt, normál szájú üvegre ezt választhatod.
Tegyél meg, amit tudsz az élelmiszerpazarlás csökkentéséért és a saját egészségedért!
Kérdezz, itt vagyunk 🙂