Kereki Noémi - Tésztaműhely | Kifőzöm.hu

Kereki Noémi – Tésztaműhely

Vanessa Kimbell – Kovásziskola 2
2021.01.20.
Linda Miller Nicholson – Ezt a tésztát!
2021.01.20.

Kereki Noémi – Tésztaműhely

5.500 Ft

Ebből az alapkönyvből kiderül, hogyan lehet otthon több mint 40 féle, olasz és magyar tésztát kézzel megformázni, és a hozzá illő szószokat is elkészíteni.
A részletes fázisfotók segítenek elsajátítani a házi tésztakészítés minden csínját-bínját. Apró durumtészták, tojásos metéltek, töltött tészták, gnocchik, gombócok és klasszikus magyar tészták formálódnak a kezünk alatt. Sőt, színezünk, ízesítünk, zöldfűszerrel rétegezünk és finomakat eszünk. A boltban kapható és legkedveltebb tésztafélék ezután otthon könnyedén elkészíthetők.
A könyvben olvashatsz a különböző tészták kialakulásának mesés történetéről, az olasz és magyar hagyományokról, valamint a tésztaformázást megelőző minden fontos tudnivalóról is.

Ha szereted a tésztát, és szívesen elkészítenéd te magad, akkor ez a te könyved!

Összesen 168 oldal kemény borítós cérnafűzött szakácskönyv a Csipet Kiadó gondozásában.

 

 

Leírás

A könyv szerzője Kereki Noémi.

Villámgyorsan, kis helyen és nagy felfordulással főz. Fontosnak tartja a vonzó tálalást. Kreatívan, olykor lehetetlenül kevés hozzávalóból is képes főni. Kötényt, konyharuhát és szakácskönyveket gyűjt, érdeklik a családi hagyományok és főzési szokások. Szombatonként piacra jár, és utána rituálészerűen kávézik. Egyszerre több noteszt használ, ezekben gyűlnek az ötletei. A fényképeket előhívatja, mert úgy az igazi. A szaxofonzene mágikus hatással van rá, lenyűgözik a tehetséges emberek. Az ételek között érzi magát otthon.

A húszas évei közepén járó kukta, aki az ételek gondolatával ébred és fekszik. Szinte szó szerint. Gyakran éjszakánként uzsonnázik, és délután vacsorázik.
Aki nem szereti a fokhagymanyomó tisztítását, a ribizli leszemezését, a kecsketej ízét és a citromhéj illatát a kezén.
És aki nagyon szereti a rakott kelkáposztát, a krumplit, a szakácskönyveket, a kis kávézókat és a túrót.

2 kötetes szerző. Első könyve, a Gyerekcipőben a konyhában című 2015-ben a 25 legjobb gyerekkönyv egyike díját nyerte el, Tésztaműhely című pedig újra népszerűvé tette a házi tésztakészítést.

További információk
Tömeg 0,8 kg
Méretek 26 × 20,5 × 2,5 cm

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben