Tescoma háztartási elektromos aszaló gép | Kifőzöm.hu

Tescoma háztartási elektromos aszaló gép

Tescoma műanyag savanyúság leszorító csatos üvegbe
Tescoma műanyag savanyúság leszorító csatos üvegbe
2023.01.22.

Tescoma háztartási elektromos aszaló gép

43.900 Ft

A Tescoma elektromos élelmiszer aszaló vagy szárító a tökéletes eredményt forró levegőáramlással, digitálisan állítható hőmérséklettel és időzítővel segíti, mindezt halk üzemmódban. 5 db aszaló ráccsal rendelkezik, összesen 3500 cm2 aszaló felületen.

A legtöbb gyümölcs, zöldség, fűszernövény, erdei gomba és némely hús is szárítható, az aszalt vagy szárított élelmiszerek finom csemegék, nagyszerű főzési alapanyagok, kiváló tartósítási mód.

Az aszalás egyszerűbb, mint a befőzés vagy a fagyasztás: mosás után szeletelés, könnyen barnuló gyümölcsök esetében esetleg citromsavas áztatás, majd aszalóba helyezés. A szárítás néhány órát vesz igénybe. Az aszalvány tárolására jó megoldás a légmentesen záródó üvegedény. A szárított élelmiszer nagy mennyiségben megőrzi vitamin- és tápanyagtartalmát, eltarthatósága többszörösen magasabb, mint a friss vagy hűtött élelmiszernek.

 

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Műszaki paraméterek:

 • Energiafogyasztás: 245 W
 • Feszültség: 230 V/50 Hz
 • Hőmérséklet: 40 és 70 ° C között, 5 fokozatban
 • Aszalási idő: 1 és 48 óra

Anyag: rozsdamentes acél és ellenálló műanyag

Aszaló rácsok száma: 5 db, 3500 cm2 aszaló felület

Tisztítása: A fedőt és a rácsokat folyó víz alatt kevés mosogatószer hozzáadásával mossa el, és hagyja megszáradni, de mosogatógépben is moshatóak.

Méretei: Tescoma háztartási elektromos aszaló gép

 • Hosszúsága: 32 cm
 • Szélessége: 24 cm
 • Magassága: 30 cm
 • Súlya: 2,7 kg

 

Garancia: 2 év

Aszalás folyamata:

 1. Az aszalandó  megtisztított gyümölcsöt, zöldséget, gombát, húst darabolja vagy szeletelje fel vékony, de kellően nagy szeletekre, hogy a szárítás közben összezsugorodó élelmiszer ne potyogjon le a rácsok nyílásain keresztül.
 2. A feldarabolt élelmiszert helyezze úgy a rácsokra, hogy ne fedjék egymást, és a középső nyílás mindig szabadon maradjon. Fontos: A forró levegő tökéletes keringése érdekében használja mind az 5 rácsot, abban az esetben is, ha némelyik rács üres marad!
 3. Az optimális hőmérséklet és a szárítási idő az étel típusától, érettségi fokától, a szárított adagok mennyiségétől és méretétől függően változhat. Általánosan érvényes, hogy minél több vizet tartalmaz az élelmiszer és minél nagyobb az adag, annál több időre és magasabb hőmérsékletre van szükség a szárításhoz.

Tippek és tanácsok szárításhoz

A forró levegővel való szárítás hatékony módja az élelmiszerek tartósításának. Csak érett gyümölcsöt, zöldséget, gombát szárítson, a puha és sérült részeket távolítsa el.

Alma

A hámozatlan almát szabadítsa meg a magházától és szeletelje fel 2-3 mm vastagságúra. A szokásos ajánlott hőmérséklet 60-70°C, a szárítási idő 7-8 óra.

Szilva

A szilvát vágja félbe, magozza ki és helyezze a rácsra héjával lefelé. A szokásos ajánlott hőmérséklet 50 – 70 °C, a szárítási idő 10-12 óra.

Gyógynövények

A gyógynövényeket szárral együtt szárítsa, mint pl. a fekete bodza virága és a hárs, továbbá rácsra helyezett, közepén kivágott sütőpapíron szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 40 – 50 °C, a szárítási idő 2 – 6 óra.

Paradicsom

A paradicsomot szár nélkül vágja 4 mm-es karikákra, a cherry paradicsomot vágja félbe, és héjával lefelé szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 60 – 70 °C, a szárítási idő 8 – 10 óra.

Chili paprika

A kis csípős paprikákat egészben szárítsa, a nagyobbakat tisztítsa meg, és szeletelje fel kb. 2 mm vastagságúra, szükség szerint a rácsra helyezett, közepén kivágott sütőpapíron szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 70 °C és a szárítási idő 7 – 8 óra.

Fokhagyma

A meghámozott gerezdeket vágja vékony karikákra, és a rácsra helyezett, közepén kivágott sütőpapíron szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 50 °C és a szárítási idő 6 – 16 óra.

Erdei gomba

A nagyobb gombákat szeletelje fel, a kicsiket egészben szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 50 °C és a szárítási idő 4 – 7 óra.

Hús (beef jerky)

A sovány vörös húst, pl. marhacombot, sertéshúst tegye a fagyasztóba 2 órára. Ezután szeletelje fel kb. 2 mm-es szeletekre, melyeket szárítás előtt pácoljon be. A szokásos ajánlott hőmérséklet 70 °C és a szárítási idő 4 – 7 óra.
További információk
Tömeg 2,7 kg
Méretek 32 × 24 × 30 cm

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben