Tescoma háztartási elektromos aszaló gép | Kifőzöm.hu

Tescoma háztartási elektromos aszaló gép

Tescoma műanyag savanyúság leszorító csatos üvegbe
Tescoma műanyag savanyúság leszorító csatos üvegbe
2023.01.22.
Rattan kenyér szakajtó
Rattan kenyér szakajtó, NAPOCSKA mintával
2023.02.10.

Tescoma háztartási elektromos aszaló gép

43.900 Ft

A Tescoma elektromos élelmiszer aszaló vagy szárító a tökéletes eredményt forró levegőáramlással, digitálisan állítható hőmérséklettel és időzítővel segíti, mindezt halk üzemmódban. 5 db aszaló ráccsal rendelkezik, összesen 3500 cm2 aszaló felületen.

A legtöbb gyümölcs, zöldség, fűszernövény, erdei gomba és némely hús is szárítható, az aszalt vagy szárított élelmiszerek finom csemegék, nagyszerű főzési alapanyagok, kiváló tartósítási mód.

Az aszalás egyszerűbb, mint a befőzés vagy a fagyasztás: mosás után szeletelés, könnyen barnuló gyümölcsök esetében esetleg citromsavas áztatás, majd aszalóba helyezés. A szárítás néhány órát vesz igénybe. Az aszalvány tárolására jó megoldás a légmentesen záródó üvegedény. A szárított élelmiszer nagy mennyiségben megőrzi vitamin- és tápanyagtartalmát, eltarthatósága többszörösen magasabb, mint a friss vagy hűtött élelmiszernek.

 

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Műszaki paraméterek:

 • Energiafogyasztás: 245 W
 • Feszültség: 230 V/50 Hz
 • Hőmérséklet: 40 és 70 ° C között, 5 fokozatban
 • Aszalási idő: 1 és 48 óra

Anyag: rozsdamentes acél és ellenálló műanyag

Aszaló rácsok száma: 5 db, 3500 cm2 aszaló felület

Tisztítása: A fedőt és a rácsokat folyó víz alatt kevés mosogatószer hozzáadásával mossa el, és hagyja megszáradni, de mosogatógépben is moshatóak.

Méretei: Tescoma háztartási elektromos aszaló gép

 • Hosszúsága: 32 cm
 • Szélessége: 24 cm
 • Magassága: 30 cm
 • Súlya: 2,7 kg

 

Garancia: 2 év

Aszalás folyamata:

 1. Az aszalandó  megtisztított gyümölcsöt, zöldséget, gombát, húst darabolja vagy szeletelje fel vékony, de kellően nagy szeletekre, hogy a szárítás közben összezsugorodó élelmiszer ne potyogjon le a rácsok nyílásain keresztül.
 2. A feldarabolt élelmiszert helyezze úgy a rácsokra, hogy ne fedjék egymást, és a középső nyílás mindig szabadon maradjon. Fontos: A forró levegő tökéletes keringése érdekében használja mind az 5 rácsot, abban az esetben is, ha némelyik rács üres marad!
 3. Az optimális hőmérséklet és a szárítási idő az étel típusától, érettségi fokától, a szárított adagok mennyiségétől és méretétől függően változhat. Általánosan érvényes, hogy minél több vizet tartalmaz az élelmiszer és minél nagyobb az adag, annál több időre és magasabb hőmérsékletre van szükség a szárításhoz.

Tippek és tanácsok szárításhoz

A forró levegővel való szárítás hatékony módja az élelmiszerek tartósításának. Csak érett gyümölcsöt, zöldséget, gombát szárítson, a puha és sérült részeket távolítsa el.

Alma

A hámozatlan almát szabadítsa meg a magházától és szeletelje fel 2-3 mm vastagságúra. A szokásos ajánlott hőmérséklet 60-70°C, a szárítási idő 7-8 óra.

Szilva

A szilvát vágja félbe, magozza ki és helyezze a rácsra héjával lefelé. A szokásos ajánlott hőmérséklet 50 – 70 °C, a szárítási idő 10-12 óra.

Gyógynövények

A gyógynövényeket szárral együtt szárítsa, mint pl. a fekete bodza virága és a hárs, továbbá rácsra helyezett, közepén kivágott sütőpapíron szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 40 – 50 °C, a szárítási idő 2 – 6 óra.

Paradicsom

A paradicsomot szár nélkül vágja 4 mm-es karikákra, a cherry paradicsomot vágja félbe, és héjával lefelé szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 60 – 70 °C, a szárítási idő 8 – 10 óra.

Chili paprika

A kis csípős paprikákat egészben szárítsa, a nagyobbakat tisztítsa meg, és szeletelje fel kb. 2 mm vastagságúra, szükség szerint a rácsra helyezett, közepén kivágott sütőpapíron szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 70 °C és a szárítási idő 7 – 8 óra.

Fokhagyma

A meghámozott gerezdeket vágja vékony karikákra, és a rácsra helyezett, közepén kivágott sütőpapíron szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 50 °C és a szárítási idő 6 – 16 óra.

Erdei gomba

A nagyobb gombákat szeletelje fel, a kicsiket egészben szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 50 °C és a szárítási idő 4 – 7 óra.

Hús (beef jerky)

A sovány vörös húst, pl. marhacombot, sertéshúst tegye a fagyasztóba 2 órára. Ezután szeletelje fel kb. 2 mm-es szeletekre, melyeket szárítás előtt pácoljon be. A szokásos ajánlott hőmérséklet 70 °C és a szárítási idő 4 – 7 óra.
További információk
Tömeg 2,7 kg
Méretek 32 × 24 × 30 cm

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben