Tescoma műanyag savanyúság leszorító csatos üvegbe
2023.01.22.Rattan kenyér szakajtó, NAPOCSKA mintával
2023.02.10.Tescoma háztartási elektromos aszaló gép
43.900 Ft
A Tescoma elektromos élelmiszer aszaló vagy szárító a tökéletes eredményt forró levegőáramlással, digitálisan állítható hőmérséklettel és időzítővel segíti, mindezt halk üzemmódban. 5 db aszaló ráccsal rendelkezik, összesen 3500 cm2 aszaló felületen.
A legtöbb gyümölcs, zöldség, fűszernövény, erdei gomba és némely hús is szárítható, az aszalt vagy szárított élelmiszerek finom csemegék, nagyszerű főzési alapanyagok, kiváló tartósítási mód.
Az aszalás egyszerűbb, mint a befőzés vagy a fagyasztás: mosás után szeletelés, könnyen barnuló gyümölcsök esetében esetleg citromsavas áztatás, majd aszalóba helyezés. A szárítás néhány órát vesz igénybe. Az aszalvány tárolására jó megoldás a légmentesen záródó üvegedény. A szárított élelmiszer nagy mennyiségben megőrzi vitamin- és tápanyagtartalmát, eltarthatósága többszörösen magasabb, mint a friss vagy hűtött élelmiszernek.
Engedélyezett utánrendelésre
Műszaki paraméterek:
- Energiafogyasztás: 245 W
- Feszültség: 230 V/50 Hz
- Hőmérséklet: 40 és 70 ° C között, 5 fokozatban
- Aszalási idő: 1 és 48 óra
Anyag: rozsdamentes acél és ellenálló műanyag
Aszaló rácsok száma: 5 db, 3500 cm2 aszaló felület
Tisztítása: A fedőt és a rácsokat folyó víz alatt kevés mosogatószer hozzáadásával mossa el, és hagyja megszáradni, de mosogatógépben is moshatóak.
- Hosszúsága: 32 cm
- Szélessége: 24 cm
- Magassága: 30 cm
- Súlya: 2,7 kg
Garancia: 2 év
Aszalás folyamata:
- Az aszalandó megtisztított gyümölcsöt, zöldséget, gombát, húst darabolja vagy szeletelje fel vékony, de kellően nagy szeletekre, hogy a szárítás közben összezsugorodó élelmiszer ne potyogjon le a rácsok nyílásain keresztül.
- A feldarabolt élelmiszert helyezze úgy a rácsokra, hogy ne fedjék egymást, és a középső nyílás mindig szabadon maradjon. Fontos: A forró levegő tökéletes keringése érdekében használja mind az 5 rácsot, abban az esetben is, ha némelyik rács üres marad!
- Az optimális hőmérséklet és a szárítási idő az étel típusától, érettségi fokától, a szárított adagok mennyiségétől és méretétől függően változhat. Általánosan érvényes, hogy minél több vizet tartalmaz az élelmiszer és minél nagyobb az adag, annál több időre és magasabb hőmérsékletre van szükség a szárításhoz.
Tippek és tanácsok szárításhoz
Alma
Szilva
Gyógynövények
Paradicsom
Chili paprika
Fokhagyma
Erdei gomba
A nagyobb gombákat szeletelje fel, a kicsiket egészben szárítsa. A szokásos ajánlott hőmérséklet 50 °C és a szárítási idő 4 – 7 óra.
Hús (beef jerky)
Tömeg | 2,7 kg |
---|---|
Méretek | 32 × 24 × 30 cm |
Érdekelhetnek még…
-
Aszaló tálca, Tescoma
8.750 Ft -
Vágásálló védő kesztyű, Microplane
5.990 Ft