Pintinox vas serpenyő, Excalibur
2020.07.04.Vas serpenyő két füllel, Excalibur
2020.07.14.Vas wok, Excalibur
44.250 Ft
Egészségtudatos választás a főzéshez, sütéshez, nem tartalmaz káros anyagokat. Örök darab, környezettudatos választás. Tapadásmentes, karcmentes.
Nehéz wok, van benne anyag rendesen, tárolja és vezeti a hőt, kivéve a serpenyő nyele, ami rozsdamentes acél. Élvezetes, károsanyag mentes, minőségi ételkészítés eszköze, minimális zsiradék használatával megfelelő ápolás mellett tapadásmentes.
1 készleten
Tűzálló vas wok, természetesen tapadásmentes és karcmentes
Mérete: átmérője 34 cm, űrtartalma: 7,1 l, súlya 2.150 g
Mindenféle hőforráson használható:
sütőben, indukciós lapon és szabad tűzön is
Első használat előtt:
Első használat előtt beavatásra, kiégetésre van szükség, az idő előrehaladtával megfelelő ápolással tapadásmentessége fokozódik.
KIÉGETÉS FOLYAMATA:
- Az edényt alaposan elmossuk meleg vízzel és mosogatószerrel, hogy a gyártás után felvitt védőréteget maradéktalanul eltávolítsuk. Ezután jól leöblítjük, szárazra töröljük egy tiszta konyharuhával, majd 70°-ra beállított sütőbe tesszük, amíg teljesen megszárad (alternatívaként lehet a tűzhely lángján is melegíteni), és a színe kékesszürkévé válik.
- A vasból készült serpenyő érzékeny a hőmérsékletingadozásra, ezért kérjük ne tegye hidegen már meleg sütőbe illetve a művelet végén a sütőben hagyva engedje kihűlni.
- A még langyos serpenyőt törlje át egy ét- vagy bámilyen más konyhai felhasználású olajjal átitatott ruhával.
- Ezután törölje át a serpenyőt egy tiszta ruhával, és tisztítsa meg a felületet minden maradék olajtól vagy bármilyen egyéb szennyeződéstől.
- Tegye vissza a serpenyőt a 70°-ra beállított sütőbe (vagy a tűzhely lángjára) néhány percig.
Miután az előző műveleteket elvégezte, nem szükséges már többször vízzel és mosogatószerrel elmosni a serpenyőt, hanem elég lesz minden alkalommal egy nedvszívó papírral vagy egy szivaccsal áttörölni. Esetleges makacsabb szennyeződés esetén a következők szerint járjon el. A használat során a termék színe egyre sötétebbre – akár feketére is –, ez a felületi változás normális, és természetes tapadásmentességet kölcsönöz a terméknek. Ez a patina védi meg az edény felületét a korróziótól.
Tisztítása napi használat után: kézi tisztítás ajánlott, használat után szárazon kitörölni, az ételmaradékot kikaparni, esetleg folyó víz alatt elmosogatni vegyszer nélkül, majd nagyon szárazra törölni. Tároláshoz ki illik kenni zsiradékkal.
- Kézzel mossa a serpenyőt és kizárólag meleg vízzel, soha ne hagyja ázni, így távolítsa el a főzés maradékait, nyomát. Makacsabb ételmaradék esetén használjon erősebb szivacsot. Azonnal törölje szárazra a serpenyőt egy ruhával vagy nedvszívó papírral.
- Törölje át a serpenyőt egy olajjal átitatott kendővel, és tegye pár percre 70°-ra bekapcsolt sütőbe (vagy a tűzhely lángjára), hogy az olaj réteg felszáradjon. Hagyja magától kihűlni.
- Nedvességtől tartsa távol.
Fertőtlenítő eljárás időnként: Időnként alkalmazza a következő sóval történő eljárást, mely segít eltüntetni az előző főzések nyomait és a szagokat, és tökéletesen kiszárítja a serpenyőt.
- Melegítse fel a serpenyőt, melybe előzetesen olajat öntött, szórjon bele durvaszemű sót, és másfél percig tartsa magas lángon.
- Törölje át alaposan a serpenyőt nedvszívó papírral, és távolítsa el az összes maradék szennyeződést.
- Melegítse fel újra, ismételje meg az előző eljárást de most finomszemcsés sóval, majd törölje szárazra, amíg nem tűnik teljesen tisztának.
- Még egyszer melegítse fel az edényt, és kenje be étolajjal vagy bármilyen konyhai használatú olajjal.
- Tartsa nedvességtől távol a következő használatig.
Gyártó: Pintinox, Olaszország
Megjegyzés:
- A vasból készült serpenyő fő ellensége a rozsda. Az oxidáció elkerülése érdekében, soha ne hagyja vízben ázni az edényt.
- A só az egyik legfőbb oka a korróziónak, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy minden maradékot eltávolít az edény felszínéről a sóval történő kezelést követően vagy a napi használat során.
- Ne hevítse túl a serpenyőt indukciós felületen, nehogy a tűzhelylap vagy az edény megsérüljön.
- A túl gyors melegítés vagy lehűtés rongálhatja az edényt.
- Savas élelmiszerek (alkohol, citrom, paradicsom…) rongálhatják a kiégetett réteget, és fehér foltok jelennek meg. Amennyiben ez megtörténik, elegendő megismételni az első használat előtt elvégzendő eljárást.
- A vasserpenyő felületét mindig tartsa kissé olajosan, hogy ne alakulhasson ki rozsda rajta.
- SOHA NE TEGYE MOSOGATÓGÉPBE!
Méret | 34 cm |
---|
Érdekelhetnek még…
-
Vas palacsintasütő
12.857 Ft -
Vas serpenyő két füllel, Excalibur
24.028 Ft -
Fordító spatula, Paderno
5.600 Ft -
Sütő hőmérő
5.600 Ft -
Pintinox vas serpenyő, Excalibur
11.176 Ft – 24.384 Ft -
Spriccelő
4.600 Ft