Vas wok, Excalibur | Kifőzöm.hu
Vas serpenyő Pintinox Excalibur
Pintinox vas serpenyő, Excalibur
2020.07.04.
Vas füles serpenyő, Excalibur
Vas serpenyő két füllel, Excalibur
2020.07.14.

Vas wok, Excalibur

44.250 Ft

Egészségtudatos választás a főzéshez, sütéshez, nem tartalmaz káros anyagokat. Örök darab, környezettudatos választás. Tapadásmentes, karcmentes.

Nehéz wok, van benne anyag rendesen, tárolja és vezeti a hőt, kivéve a serpenyő nyele, ami rozsdamentes acél. Élvezetes, károsanyag mentes, minőségi ételkészítés eszköze, minimális zsiradék használatával megfelelő ápolás mellett tapadásmentes.

 

 

 

1 készleten

Leírás

Tűzálló vas wok, természetesen tapadásmentes és karcmentes

Mérete: átmérője 34 cm, űrtartalma: 7,1 l, súlya 2.150 g

Mindenféle hőforráson használható:

sütőben, indukciós lapon és szabad tűzön is

 

Első használat előtt:

Első használat előtt beavatásra, kiégetésre van szükség, az idő előrehaladtával megfelelő ápolással tapadásmentessége fokozódik.

KIÉGETÉS FOLYAMATA:

 1. Az edényt alaposan elmossuk meleg vízzel és mosogatószerrel, hogy a gyártás után felvitt védőréteget maradéktalanul eltávolítsuk. Ezután jól leöblítjük, szárazra töröljük egy tiszta konyharuhával, majd 70°-ra beállított sütőbe tesszük, amíg teljesen megszárad (alternatívaként lehet a tűzhely lángján is melegíteni), és a színe kékesszürkévé válik.
 2. A vasból készült serpenyő érzékeny a hőmérsékletingadozásra, ezért kérjük ne tegye hidegen már meleg sütőbe illetve a művelet végén a sütőben hagyva engedje kihűlni.
 3. A még langyos serpenyőt törlje át egy ét- vagy bámilyen más konyhai felhasználású olajjal átitatott ruhával.
 4. Ezután törölje át a serpenyőt egy tiszta ruhával, és tisztítsa meg a felületet minden maradék olajtól vagy bármilyen egyéb szennyeződéstől.
 5. Tegye vissza a serpenyőt a 70°-ra beállított sütőbe (vagy a tűzhely lángjára) néhány percig.

Miután az előző műveleteket elvégezte, nem szükséges már többször vízzel és mosogatószerrel elmosni a serpenyőt, hanem elég lesz minden alkalommal egy nedvszívó papírral vagy egy szivaccsal áttörölni. Esetleges makacsabb szennyeződés esetén a következők szerint járjon el. A használat során a termék színe egyre sötétebbre – akár feketére is –, ez a felületi változás normális, és természetes tapadásmentességet kölcsönöz a terméknek. Ez a patina védi meg az edény felületét a korróziótól.

Tisztítása napi használat után: kézi tisztítás ajánlott, használat után szárazon kitörölni, az ételmaradékot kikaparni, esetleg folyó víz alatt elmosogatni vegyszer nélkül, majd nagyon szárazra törölni. Tároláshoz ki illik kenni zsiradékkal.

 1. Kézzel mossa a serpenyőt és kizárólag meleg vízzel, soha ne hagyja ázni, így távolítsa el a főzés maradékait, nyomát. Makacsabb ételmaradék esetén használjon erősebb szivacsot. Azonnal törölje szárazra a serpenyőt egy ruhával vagy nedvszívó papírral.
 2. Törölje át a serpenyőt egy olajjal átitatott kendővel, és tegye pár percre 70°-ra bekapcsolt sütőbe (vagy a tűzhely lángjára), hogy az olaj réteg felszáradjon. Hagyja magától kihűlni.
 3. Nedvességtől tartsa távol.

Fertőtlenítő eljárás időnként: Időnként alkalmazza a következő sóval történő eljárást, mely segít eltüntetni az előző főzések nyomait és a szagokat, és tökéletesen kiszárítja a serpenyőt.

 1. Melegítse fel a serpenyőt, melybe előzetesen olajat öntött, szórjon bele durvaszemű sót, és másfél percig tartsa magas lángon.
 2. Törölje át alaposan a serpenyőt nedvszívó papírral, és távolítsa el az összes maradék szennyeződést.
 3. Melegítse fel újra, ismételje meg az előző eljárást de most finomszemcsés sóval, majd törölje szárazra, amíg nem tűnik teljesen tisztának.
 4. Még egyszer melegítse fel az edényt, és kenje be étolajjal vagy bármilyen konyhai használatú olajjal.
 5. Tartsa nedvességtől távol a következő használatig.

Gyártó: Pintinox, Olaszország

Megjegyzés:

 • A vasból készült serpenyő fő ellensége a rozsda. Az oxidáció elkerülése érdekében, soha ne hagyja vízben ázni az edényt.
 • A só az egyik legfőbb oka a korróziónak, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy minden maradékot eltávolít az edény felszínéről a sóval történő kezelést követően vagy a napi használat során.
 • Ne hevítse túl a serpenyőt indukciós felületen, nehogy a tűzhelylap vagy az edény megsérüljön.
 • A túl gyors melegítés vagy lehűtés rongálhatja az edényt.
 • Savas élelmiszerek (alkohol, citrom, paradicsom…) rongálhatják a kiégetett réteget, és fehér foltok jelennek meg. Amennyiben ez megtörténik, elegendő megismételni az első használat előtt elvégzendő eljárást.
 • A vasserpenyő felületét mindig tartsa kissé olajosan, hogy ne alakulhasson ki rozsda rajta.
 • SOHA NE TEGYE MOSOGATÓGÉPBE!

 

 

 

 

 

 

 

További információk
Méret

34 cm

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben