Gennaro Contaldo - Gennaro olasz péksége | Kifőzöm.hu

Gennaro Contaldo – Gennaro olasz péksége

Gennaro Contaldo - Pasta perfetto!
Gennaro Contaldo – Pasta perfetto!
2023.02.10.
Elektromos borsó fosztó háztartási gép - Robito Vaina Baby
Elektromos borsó fosztó háztartási gép – Robito Vaina Baby
2023.02.10.

Gennaro Contaldo – Gennaro olasz péksége

8.900 Ft

Sétáltunk már be egy olasz panetteriába, ahol rácsodálkozhattunk a frissen sütött pékáruk elképesztő változatosságára? Gennaro ezúttal az itáliai pékségek varázslatos világába kalauzol. Hasznos tippeket oszt meg a tökéletes kenyér- és pizzatészta elkészítéséhez, és bemutatja a legendás focaccia különböző regionális változatait. Útmutatásai alapján a foszlóspéksüteményeket, omlós kekszeket és a hagyományos házi süteményeket úgy készíthetjük el, ahogy a híres olasz nonnák.

A kötet az olasz panetteria bibliája, lapozgatása közben pedig szinte érezzük a frissen sült kenyér ellenálhatatlan illatát!

A tartalomból:

 1. lisztek
 2. élesztők
 3. biga, előtészta
 4. pane kenyér
 5. focaccia lepénykenyér
 6. pizza
 7. sós sütemények
 8. édes kenyerek és kalácsok
 9. édes piték
 10. kekszek
 11. torták

Összesen 224 oldal kemény borítós szakácskönyv a HVG Könyvek gondozásában.

„Gennaro csodálatos pék, ez könyv pedig tele van mesés ételekkel és a rá jellemző szenvedéllyel.”
Jamie Oliver

Leírás

A szerző: GENNARO CONTALDO

A Két éhes olasz és a Jamie lefőzi Olaszországot című sorozatokból ismert, elsöprő lendületű, szeretnivaló sztárséf, Gennaro Contaldo az Amalfi-part Minori nevű városkájában nőtt fel. Ott ismerte meg a természetes, kiváló alapanyagokat, és tanulta meg a számtalan hagyományos olasz tésztaétel elkészítésének fortélyait.

20 évesen költözött Londonba, és néhány kitérő után Antonio Carluccio elismert Neal Street-i éttermében lett séf, majd hamarosan a kezdő, 19 éves Jamie Oliver főnöke és mentora. Kettejük szoros szakmai és baráti kapcsolata azóta is töretlen: Jamie „londoni apukájaként” emlegeti Gennarót, ő pedig – saját, hatodik gyermekeként szereti Jamiet. Jamie nem titkolja, hogy mindazt, amit az olasz konyháról és úgy általában, a főzésről tud, Gennarótól tanulta, Gennaro viszont azt nyilatkozta, hogy „valaha ő tanult tőlem, ma már viszont én tanulok tőle.” A jelenleg 71 éves Gennarónak részesedése van Jamie étteremláncában, aktív social média sztár és sorra írja a szakácskönyveit.

További információk
Méretek 19,4 × 24,6 cm

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben