Fermentáló fedő készlet, Masontops (4 db)

Fermentáló fedő, Masontops
2019-05-30
Leszorító súly fermentáláshoz, Masontops
2019-05-30

Fermentáló fedő készlet, Masontops (4 db)

11.692 Ft 8.973 Ft

Fermentáló fedő használatával fermentáció során a keletkező szén-dioxid a légzáró szelepen keresztül távozik az üvegből a nélkül, hogy oxigén áramlana befelé, a fedő légmentes környezetet biztosít. Nem kell kontrollálni a nyomást, sziszegtetni az üveget, a bacik önállóan végzik a dolgukat. Mivel a szén-dioxid folyamatosan távozik az üvegből, nem keletkezik túlnyomás, még a nyári melegben sem fog felrobbanni és  folyadék sem szökik ki az üvegből, minden értékes csepp bent marad :), tehát nincs szükséged tányérra az üveg alá, tárolhatod polcon vagy fiókban is. További előnye a fermentáló szilikon fedőnek, hogy nem rozsdásodik, nem kell a fedőt rozsdásodás miatt kidobni, környezetbarát, újrahasználható, hosszú élettartamú megoldás. Imádom 🙂
Az ár 4 db fermentáló szilikon fedőre vonatkozik gyűrű nélkül. Ha van már Ball befőttes üveged, akkor annak a gyűrűjét tudod használni a széles szájú Ball és Quattro Stagioni befőttes üvegekhez. Ha Quattro Stagioni üveghez használnád a fermentáló fedőt, akkor gyűrűre is szükséged lesz, amit itt találsz.

44 készleten (utánrendelhető)

Leírás

EGYSZERŰ ÉS NAGYSZERŰ HASZNÁLAT – a szilikon fedő szelepe lehetővé teszi a keletkező gázok egyirányú áramlását, a fermentáció során keletkező szén-dioxid akadálymentesen távozik az üvegből biztosítva az anaerob körülményeket az üveg belsejében.

BIZTONSÁGOS – rozsdamentes, BPA-mentes, ftalát mentes, élelmiszer biztos szilikon.
KÖNNYŰ TISZTÍTÁS – meleg, langyos mosószeres vízben vagy mosogatógépben.
TARTÓS – gazdaságos megoldás sok éven át.
ELSŐ HASZNÁLAT ELŐTT:
  • langyos, mosószeres vízben vagy mosogatógépben mosd el,
  • újjaiddal nyomkodd meg a légzáró szelepet, ellenőrizd a nyílást.
  • Széles szájú befőttes üvegekhez használható!
HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:
  1. Minden használat előtt és után mosogasd el és szárítsd meg a fermentáló fedőt,
  2. a fermentálandó zöldséget tedd széles szájú üvegbe szárazon sózással vagy felöntőlével,
  3. ha kell tömörítsd a zöldséget,
  4. hagyj légrést a brine (sóoldat) felszíne és a befőttes üveg karimája között, kb. 2 ujjnyit
  5. a zöldségeket súlyozd le, semmi se maradjon a brine felszínén,
  6. helyezd a fermentáló fedőt az üvegre,
  7. a Ball befőttes üvegekhez tartozó fedő gyűrűjével finoman rögzítsd a fermentáló szilikon fedőt az üveghez. Tipp: külön kapható műanyag gyűrű, ami nem rozsdásodik erős sav hatására sem, újrahasználható, mosogatógépben mosható és különleges kialakítása révén könnyen csavarható!
  8. A fermentáció ideje alatt (recept vagy ízlésed szerint) nincs szükség további kezelésre, amennyiben mindent jól csináltál, legközelebb fogyasztás előtt kell hozzányúlnod, de valószínűleg úgy sem bírod ki, hogy ne nézegesd, milyen helyesek a bubik, ahogy a felszínre törnek és simán távoznak a fedő szelepén keresztül 🙂
  9. Egészségedre!

ANYAGA:

BPA MENTES

 

 

 

 

Érdekelhetnek még…