Elektromos gabona malom, Mona
2020.05.17.Citromsav, 1 kg
2020.05.21.Almapektin magas cukortartalmú készítményekhez (1 kg)
19.380 Ft
Nagy kiszerelésű almapektin, természetes zselésítő, ami az egész szezonra elegendő lehet, 35-50 kg gyümölcshöz igény szerint. Pektin hozzáadásával kevesebb hozzáadott cukorra van szükség és kevesebb ideig kell főzni a gyümölcsöt, mint nélküle. Használatával a gyümölcs ásványi anyag és vitamin tartalma kevésbé károsodik és ízük, színük is jobban megmarad, mint hosszú főzési idő esetén.
Alacsony cukortartalmú lekvár készítésére nem alkalmas és hőkezelést igényel!
A pektint feloldva érdemes a lekvárhoz adni a csomósodás elkerülése végett. A feloldás történhet hideg vagy meleg vízben esetleg cukor hozzáadásával. A pektin oldatot a gyümölcshöz a főzésének befejezése előtt 5 perccel adjuk, majd a főzés végeztével citromlevet, citromsavat is adhatunk a termékünkhöz, mivel a pektin kötéséhez az optimális pH tartomány 2,8-3,2, ezt kell megcélozni.
Forrás: Növényi nyersanyagok hőközléses tartósító technológiái
Elfogyott
Élelmiszeripari alapanyag!
Adagolása: Nagy általánosságban elmondható, hogy az almapektin a befőzni kívánt gyümölcs súlyának 0,5-1%-a legyen, bár az adagolás az elkészíteni kívánt végterméktől, valamint a felhasznált alapanyagtól is függ. 1 kg pektin 100-200 kg gyümölcshöz is elegendő lehet. További info: Lekvárfőzés pektinnel – előnye és adagolása
Kiszerelés, csomagolás: 1 kg-os kiszerelés.
Tárolás: száraz, hűvös helyen, 23 °C alatt
Tömeg | 1 kg |
---|
Érdekelhetnek még…
-
Mini, 8 cl-es szűk szájú befőttes üveg fedővel, Quattro Stagioni
933 Ft – 10.753 Ft -
3 dl, normál szájú befőző üveg fedővel, Quattro Stagioni
1.058 Ft – 12.187 Ft -
Westmark befőző tölcsér
5.556 Ft -
Hőálló pektinkeverék, 500 g
3.715 Ft -
Citromsav, 1 kg
3.912 Ft