Almapektin magas cukortartalmú készítményekhez (1 kg) | Kifőzöm.hu

Almapektin magas cukortartalmú készítményekhez (1 kg)

Elektromos gabona malom, Mona
2020.05.17.
citromsav
Citromsav, 1 kg
2020.05.21.

Almapektin magas cukortartalmú készítményekhez (1 kg)

19.380 Ft

Nagy kiszerelésű almapektin, természetes zselésítő, ami az egész szezonra elegendő lehet, 35-50 kg gyümölcshöz igény szerint. Pektin hozzáadásával kevesebb hozzáadott cukorra van szükség és kevesebb ideig kell főzni a gyümölcsöt, mint nélküle. Használatával a gyümölcs ásványi anyag és vitamin tartalma kevésbé károsodik és ízük, színük is jobban megmarad, mint hosszú főzési idő esetén.

Alacsony cukortartalmú lekvár készítésére nem alkalmas és hőkezelést igényel!

A pektint feloldva érdemes a lekvárhoz adni a csomósodás elkerülése végett. A feloldás történhet hideg vagy meleg vízben esetleg cukor hozzáadásával. A pektin oldatot a gyümölcshöz a főzésének befejezése előtt 5 perccel adjuk, majd a főzés végeztével citromlevet, citromsavat is adhatunk a termékünkhöz, mivel a pektin kötéséhez az optimális pH tartomány 2,8-3,2, ezt kell megcélozni.

Forrás: Növényi nyersanyagok hőközléses tartósító technológiái

 

 

 

Elfogyott

Leírás

Élelmiszeripari alapanyag!

Adagolása: Nagy általánosságban elmondható, hogy az almapektin a befőzni kívánt gyümölcs súlyának 0,5-1%-a legyen, bár az adagolás az elkészíteni kívánt végterméktől, valamint a felhasznált alapanyagtól is függ. 1 kg pektin 100-200 kg gyümölcshöz is elegendő lehet. További info: Lekvárfőzés pektinnel – előnye és adagolása

Kiszerelés, csomagolás: 1 kg-os kiszerelés.

Tárolás: száraz, hűvös helyen, 23 °C alatt

 

További információk
Tömeg 1 kg

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben