Almapektin magas cukortartalmú készítményekhez (1 kg) | Kifőzöm.hu

Almapektin magas cukortartalmú készítményekhez (1 kg)

Elektromos gabona malom, Mona
2020.05.17.
citromsav
Citromsav (1 kg)
2020.05.21.

Almapektin magas cukortartalmú készítményekhez (1 kg)

20.180 Ft

Nagy kiszerelésű almapektin, természetes zselésítő, ami az egész szezonra elegendő lehet, 35-50 kg gyümölcshöz igény szerint. Pektin hozzáadásával kevesebb hozzáadott cukorra van szükség és kevesebb ideig kell főzni a gyümölcsöt, mint nélküle. Használatával a gyümölcs ásványi anyag és vitamin tartalma kevésbé károsodik és ízük, színük is jobban megmarad, mint hosszú főzési idő esetén.

Alacsony cukortartalmú lekvár készítésére nem alkalmas és hőkezelést igényel!

A pektint feloldva érdemes a lekvárhoz adni a csomósodás elkerülése végett. A feloldás történhet hideg vagy meleg vízben esetleg cukor hozzáadásával. A pektin oldatot a gyümölcshöz a főzésének befejezése előtt 5 perccel adjuk, majd a főzés végeztével citromlevet, citromsavat is adhatunk a termékünkhöz, mivel a pektin kötéséhez az optimális pH tartomány 2,8-3,2, ezt kell megcélozni.

Forrás: Növényi nyersanyagok hőközléses tartósító technológiái

 

 

 

Leírás

Élelmiszeripari alapanyag!

Adagolása: Nagy általánosságban elmondható, hogy az almapektin a befőzni kívánt gyümölcs súlyának 0,5-1%-a legyen, bár az adagolás az elkészíteni kívánt végterméktől, valamint a felhasznált alapanyagtól is függ. 1 kg pektin 100-200 kg gyümölcshöz is elegendő lehet. További info: Lekvárfőzés pektinnel – előnye és adagolása

Kiszerelés, csomagolás: 1 kg-os kiszerelés.

Tárolás: száraz, hűvös helyen, 23 °C alatt

 

További információk
Tömeg 1 kg

Érdekelhetnek még…

gdpr-image
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Bővebben