2019-08-02

Így készítsünk adalék- és tartósítószer-mentes, télire is elálló paradicsomszószt olaszosan

Lassan itt a kerti paradicsom dömpingje, én már néhány szemet szedtem kóstolónak és alig bírom kivárni azt a mennyiséget, amit már nem tudunk egyik napról a másikra elfogyasztani, ilyenkor indul a befőzés és savanyítás. Jó paradicsom szószból sose elég , […]
2019-07-10

Hányszor használhatom újra a fedőket befőzéshez?

Sokszor előjön a kérdés, hogy ha már egyszer befőzésre, hőkezeléssel használtunk egy fedőt, akkor szabad-e újrahasználni. A válasz: nem, hőkezelésre semmiféleképpen sem, ha tuti egészséges befőtteket szeretnénk, a fedőket, másnéven a lapkákat, nem biztonságos újra felhasználni hőkezelésre, befőzésre! Az egyik […]
2019-06-06

Fermentáló eszközök a Kifőzöm webshopban, kétféle biztonságos megoldás

A fermentáló fedők Kétféle fermentáló fedő megoldás érhető el a webshopban. Mindkettőről elmondható, hogy légmentesen zár, a fermentáció során keletkező szén-dioxid a légzáró szelepen keresztül távozik az üvegből anélkül, hogy oxigén áramlana befelé, így a fedő a fermentációhoz szükséges légmentes […]
2019-06-03

Masontops, szilikon “cicis” fedő használata lépésről lépésre

Készítsd elő a zöldségeket, a képen spárga fűszerekkel és 2 %-os sós felöntőlé (brine) Szorítsd a sós víz, sós lé alá a zöldségeket, semmi se tudjon felúszni, levegőt kapni. Helyezd a szilikon fedőt az üvegre. A folyadék és a fedő […]
2019-05-27

Így őrizd meg az eper ízét, frissességét

Egyik kedvenc gyümölcsünk az eper, szerencsére bőségesen terem hazánkban, elérhető, csak sajnos rövid ideig tart a szezonja 🙁 Most lehet még a téli örömökről előre gondoskodni! Az a helyzet, hogy sokkal egyszerűbb és gyorsabb dolog is a befőzés, mint elsőre […]
2019-04-24

Következő lépés: tisztítószerek is házilag

Nem szeretem boltban tölteni az időmet: ha van otthon kaja, akkor tuti, hogy mosószer nincs és ismét boltba kell menni. Vegyszer, bőrirritáció, sok pénz, környezetterhelés, utazás, időpocsékolás… Úgy döntöttem, hogy mindenképpen kipróbálom a házi mosószert. Nehéz volt belevágni, féltem, hogy […]
2019-04-11

Ezért választom a Ball befőttes üvegeket, objektív és szubjektív érvek

Van, aki érzelmi alapon dönt, megmagyarázhatatlan vonzást érez a Ball befőttes üvegek iránt és van, aki racionális alapon. Íme egy közel sem teljes felsorolás  objektív és szubjektív tényezőkkel. Tartós és masszív, ha leejted, kisebb valószínűséggel törik el, mint bármely más […]
2019-03-19

Így is megmentheted a fonnyadt almát, nem kell, hogy komposztra kerüljön a héja

Itt egy egyszerű, gyors és nagyszerű módja annak, hogy a tél végi, megráncosodott almák héját is megmentsük és csökkentsük az élelmiszerpazarlást, no meg kevesebb szörpöt vásároljunk. Nálunk jól bevált és a gyerekek által is kedvelt az almahéjból készült szörp. Csak […]
2019-02-25

Ezt készítettük gabonapehelyből és lisztből

Madáreleség készült a vásárokban őrölt lisztből és a müzliből, amit Ti őröltetek és roppantottatok frissen gabonából.   Élelmiszerhigiéniai okokból a sokak által megtapogatott lisztet és müzlit emberi fogyasztásra már nem használtuk fel, viszont nagyszerű madáreleség lett belőle a télen. A […]
2019-01-03

Van megoldás és a változás is izgalmas, új ismertekkel jár :)

Visszagondolva saját családom korábbi életmódjára, éves szinten fejenként sajnos teljesen reális a 250 darab felesleges nejlon zacskó… Még emlékszem arra az időre, amikor a boltban örültünk, ha szatyrot kaptunk, úgy éreztük, ezzel köszönik meg, hogy az adott helyen vásároltunk, bónusznak […]
2018-12-14

Élelmiszer pazarlásnak vége, tedd el jobb időkre!

De, igen kicsi adag ételt is érdemes eltenni jobb időkre, ha csak azért dobnád ki mert kevés maradt, ráuntál, de még a minősége tökéletes. Probléma, hogy nincs megfelelő edény, műanyagban vacak lesz az íze, minősége, sok helyet foglal, a kiolvasztás […]
2018-12-04

Karácsonyi ajándék ötletek befőttes üvegből

Forró csoki alap Amit a Kifőzöm.hu-tól tudsz rendelni: